rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

VOTA A L'ENQUESTA

Quin partit triaràs el 28-A?

L'home que va intentar gravar els presos a Lledoners serà traslladat

Ell mateix va explicar confessar que les seves intencions eren vendre les imatges, i que li havien oferit 15.000 euros
El president Quim Torra durant la seva visita al centre penitenciari de Lledoners | cedida

 

Després del trasllat dels presos independentistes als centres penitenciaris de Lledoners, a Sant Joan de Vilatorrada, i al Puig de les Bases, a Figueres, la polèmica no ha tardat a aparèixer. En concret, un reclús de Lledoners ha intentat gravar els polítics que han ingressat allà, seguint la mateixa tàctica que la del centre madrileny d'Estremera, que va aconseguir una important remuneració econòmica a canvi de les imatges. 

 

Ara bé, aquest cop l'intern va veure els seus plans frustrats, i va ser ell mateix qui va revelar quines eren les seves intencions. És més, va explicar que li havien oferit un total de 15.000 euros a canvi d'imatges dels presos en el centre català. Ara, a més, hem sabut quin serà el seu càstig, i és que Serveis Penitenciaris sancionarà l'acusat i el traslladarà a un altre centre penitenciari, encara per determinar. 

Estrema culpa els presos de les gravacions

Es tracta d'un intent similar al que va protagonitzar un pres del centre d'Estremera, que va aconseguir gravar l'exvicepresident Oriol Junqueras, i els exconsellers Joaquim Forn i Raül Romeva en el seu dia a dia.

 

En concret, en les imatges distribuïdes pel diari 'Ara' i també per 'La Sexta Noticias', es podia veure Oriol Junqueras donant classes d'història en companyia de Raül Romeva, o a la seva cel·la. També se'l podia veure parlant sobre política amb Joaquim Forn, o escombrant. El material audiovisual va causar una gran polèmica, i tant els familiars dels presos afectats com els seus partits van exigir una investigació. 

 

Una captura del vídeo on es podia veure Oriol Junqueras a Estremera | Ara

 

La resposta del centre penitenciari madrileny, però, va ser que els afectats eren conscients en tot moment de les gravacions. Segons un informe que va signar el mateix director de la presó, el comportament dels presos no va ser «natural», i que van utilitzar «postures forçades».