Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Mossos d'Esquadra en arxiu

Presó per un veí de Blanes que tenia prop de 900 plantes de marihuana en un pis de Seva

Els Mossos han assenyalat que no es descarten més detencions

Agents dels mossos amb les plantes incautades
Els agents van incautar les plantes de marihuana | ACN

Els  Mossos d'Esquadra han detingut un veí de Blanes, de 40 anys, que tenia 893 plantes de marihuana  en un pis a Seva. L'home, que no tenia antecedents, ha ingressat a presó provisional després de declarar davant del jutge. Se l'acusa d'un delicte contra la salut pública i un delicte de defraudació de fluid elèctric. L'home era l'encarregat de vigilar la plantació. La investigació, expliquen els Mossos en un comunicat, segueix oberta i no es descarten noves detencions.

Segons explica el cos policial, la investigació va iniciar-se el passat mes de febrer, quan els agents van tenir constància de què en un domicili del carrer Nou de Seva hi podria haver una plantació indoor de marihuana. Amb el decret d'estat d'alarma no van observar moviments a l'habitatge, i no va ser fins al juny que van tornar a veure activitat.

L'1 de juliol, davant l'evidència d'una forta olor que sortia de la casa, els agents van identificar un home que estava dins. L'endemà van entrar al domicili i van trobar 893 plantes de marihuana repartides en diverses habitacions. A més, també van observar que les connexions elèctriques estaven manipulades i la instal·lació estava connectada directament a la xarxa. Per aquest motiu, a banda de detenir l'home per un presumpte delicte contra la salut pública, també se l'acusa d'un delicte de defraudació de fluid elèctric.

3.000 plantes més a pocs quilòmetres de distància

Paral·lelament, el passat 29 de juny, una falsa alarma va portar els Mossos d'Esquadra a descobrir dos cultius amb més de 3.000 plantes de marihuana que creixien a l'interior d'habitatges de  Lloret de Mar i Tossa de Mar, a la comarca de la Selva. La  vigília de Sant Joan, la policia va rebre una alerta de robatori en una casa de Lloret. Però quan hi van arribar, en comptes de trobar-se un lladre, els agents van veure que a dins s'hi cultivava marihuana.

Els Mossos van buscar els responsables de la plantació, i van acabar arribant a una segona casa, en aquest cas de Tossa, on també s'hi cultivava droga. Aquí, les patrulles van detenir tres joves serbis d'entre 25 i 34 anys per tràfic de drogues  i defraudació de fluid elèctric. Després de passar a disposició judicial, tots han quedat en llibertat provisional.