cinta policial

A presó: detingut un home per tallar el coll a un altre amb un matxet al Baix Empordà

El jutjat ha acusat l'assassí per delicte d'homicidi i l'ha enviat a presó provisional

El passat 13 d'agost va tenir lloc l'assassinat d'un home de 44 anys al restaurant Mas Pi, a Verges.  La matinada del passat dissabte, un home de 56 anys, veí del poble, va entrar a un restaurant disposat a crear problemes.

L'assassinat

En vista de la seva actitud, el restaurant va prendre la decisió que no li servirien cap més beguda. Arran d'això, l'home va tornar a casa seva i va agafar un matxet, l'arma amb què va cometre l'assassinat

La víctima d'aquesta agressió ha estat un home de 44 anys. Quan va veure l'estat en què es trobava l'agressor, va córrer per intentar tranquil·litzar-lo. No obstant això, tots els seus esforços van ser en va. Lluny de calmar-se, l'agressor li va tallar el coll amb el matxet que portava. Afortunadament, una persona, que ho havia vist tot, va trucar al 112 ràpidament.

En arribar, els serveis d'emergència se'l van endur a l'hospital Josep Trueta, on van haver d'operar-lo d'urgència. Després de la intervenció, però, estava en estat crític, i no va poder resistir gaire més. En efecte, moria la tarda del mateix dissabte.

Detenció de l'assassí

La mateixa matinada en què van tenir lloc els fets, els Mossos d'Esquadra van detenir l'agressor a Verges. Quan el van arrestar, encara duia la roba tacada de sang. A més, van trobar el matxet no gaire lluny, dins d'una torreta que hi havia al carrer. L'havia amagat mentre fugia cap a casa seva.

Mossos d'Esquadra
La mateixa matinada en què van tenir lloc els fets, els Mossos d'Esquadra van detenir l'agressor a Verges | @mossos

Des de dilluns 15, la causa està oberta per un delicte d'homicidi i, de moment, se l'ha enviat a presó provisionalment, comunicada i sense fiança. A més, val a dir que l'agressor ja havia tingut problemes de conducta amb el restaurant, cosa que també deu haver influït en la resolució.

Postura del restaurant 

Arran dels fets, el restaurant Mas Pi va voler retre un petit homenatge a la víctima. Per això, el diumenge va llegir un manifest en la seva memòria. En aquest, es feia al·lusió al «respecte, a la pau i a la convivència», i condemnava tota mena de violència.

A continuació es mostra un petit fragment del manifest en qüestió: «Avui, la vida ens ensenya aquella part d'una persona malalta que transforma les seves frustracions en violència; i ens sentim desprotegits, quan sabem de la perillositat d'aquestes persones, quan ningú ens escolta i després passen coses com aquesta»

A més a més, el restaurant ha comunicat que pretén posicionar-se com a acusació particular «pel dany a la seva imatge». Al seu torn, la Fecasarm, la patronal del sector de l'oci norcturn de què el restaurant forma part, també vol formar part de l'acusació popular.  Segons el secretari, «L'únic responsable d'aquests fets inacceptables és el seu autor, l'acusarem d'haver comès un delicte d'assassinat i li demanarem la màxima pena prevista al Codi Penal, que són 25 anys de privació de llibertat»

Porta d'entrada dels Jutjats de Reus
El restaurant ha comunicat que pretén posicionar-se com a acusació particular «pel dany a la seva imatge» | TarragonaDigital

D'aquesta manera, el restaurant i la patronal han volgut fer costat i ajudar la família de la víctima de 44 anys, que ho està passant molt malament. La seva intenció és fer justícia per la víctima que ha mort en unes circumstàncies tan terribles.