Presó incondicional per al presumpte gihadista detingut a Santa Coloma de Farners

Així ho ha decretat el jutge de l'Audiència Nacional Santiago Pedraz

Imatge de la detenció | CatalunyaDiari.cat

El jutge de l'Audiència Nacional Santiago Pedraz ha decretat presó incondicional per al marroquí de 43 anys, que va ser detingut aquest dimecres a Santa Coloma de Farners, a Girona, per finançar presumptament el grup terrorista Estat Islàmic, segons han informat fonts jurídiques. El detingut, el nom del qual respon a les inicials M. I. J., estava sent investigat per participar, al costat de dos dels seus germans detinguts el juliol de l'any passat, en una trama organitzada que feia arribar diners a combatents desplaçats a la zona de conflicte sirià-iraquià a través d'agències d'enviament de fons.

La presència d'un membre de la família en zona de conflicte va motivar que la resta dels germans organitzés una trama per recaptar fons i fer-los arribar fins a Síria. Van organitzar una trama complexa, en què cadascun tenia un paper específic, i van adoptar mesures de seguretat. Segons el ministeri de l'Interior, a través d'una complexa xarxa d'intermediaris, els integrants del grup desarticulat pretenien burlar els mecanismes de control perquè els diners arribessin als seus destinataris finals sense despertar sospites.

D'aquesta manera, els sospitosos utilitzaven diverses identitats i intermediaris i limitaven els enviaments a quanties que no cridessin l'atenció, i així van aconseguir fer arribar els diners a Síria. L'operació, que s'ha desenvolupat sota la direcció del jutjat central d'instrucció número 1 que dirigeix Pedraz i la fiscalia de l'Audiència Nacional, va començar principis del 2016, quan els investigadors van detectar una operativa d'enviament de fons a combatents enrolats en les files de l'Estat Islàmic.


Comentaris

envia el comentari