⚫️ URGENT

Un mosso mata a trets la seva exparella i se suïcida a Terrassa

Demanen 4 anys de presó pel mosso que va gravar les seves companyes despullades

La Fiscalia demana presó per l’agent que va col·locar una càmera petita oculta en una bossa d’esport en el vestuari femení d'una comissaria de Badalona
Imatges del seguiment dels Mossos d'Esquadra al partit Nàstic - Saragossa | Laia

 

El cas de l'agent dels Mossos d'Esquadra que va gravar presumptament les seves companyes mentre es canviaven continua portant cua. El proper dimecres, 5 de setembre, l'agent qüestió serà jutgat per l’Audiència de Barcelona per presumptament haver gravat un total de 17 companyes mentre es canviaven al vestidor femení d’una comissaria de Badalona.

 

Els fets van tenir lloc entre el mes de desembre de 2014 i el de juliol de 2015 quan, segons la Fiscalia, l’agent va col·locar una càmera petita oculta en una bossa d’esport sota els bancs del vestuari femení, per «menyscabar la intimitat de les seves companyes, i sense el coneixement ni consentiment de les mateixes». 

 

Demanen 4 anys de presó i 170.000 euros d’indemnització

La Fiscalia va demanar una pena de quatre anys de presó per l’agent acusat, a més a més d’una multa amb una quota de setze euros i la inhabilitació especial pel càrrec de mosso durant tot el temps que duri la condemna.

 

Amb tot això, també va sol·licitar que el mosso pagui un total de 170.000 euros com a indemnització, 10.000 euros per cada companya afectada, en concepte de danys morals. Considera que aquests fets poden ser disset delictes de descobriment i revelació de secrets en la modalitat d'utilització d'artificis tècnics d'enregistrament o reproducció de la imatge.

 

Una targeta de memòria plena d’imatges

L’acusat va gravar gràcies a la càmera com les agents «es canviaven de roba, podent observar com algunes d’elles sortien a les imatges en roba interior i mostraven diverses parts de la seva anatomia corporal», tal com explica l’acusació en el seu escrit.

 

En total, la targeta de memòria que van intervenir de la càmera incloïa 45 arxius d’imatges del vestuari femení d’una comissaria de Badalona, en divuit dels quals es podien veure les agents de policia mentre es canviaven de roba. A més a més, quan es va registrar la casa de l’agent acusat, també es va trobar un arxiu de vídeo gravat des d’un telèfon mòbil amb més imatges de diverses companyes mentre es canviaven de roba en el mateix vestuari.

 

L'agent encara està en actiu

El juliol de 2015 es va trobar una motxilla on hi havia una càmera digital que estava gravant tot el que passava en el vestuari femení de la comissaria. La Divisió d'Afers Interns dels Mossos d'Esquadra va iniciar un expedient administratiu i un mosso que formava part de la Unitat d'Investigació de la mateixa comissaria va acceptar que la càmera era seva. Finalment, a l'espera del judici, l'agent acusat va ser desplaçat a una comissaria de Barcelona on ha estat en actiu durant tot aquest temps.