Presó per a Olga, coautora de l'assassinat d'Eduardo Colmena: «Mata'l, mata'l»

La dona està acusada de proporcionar l'arma de foc al seu marit, autor material del crim a Barcelona

L'Edu va ser assassinat a trets per l'esquena per un clan gitano a Sant Andreu
L'Edu va ser assassinat a trets per l'esquena per un clan gitano a Sant Andreu | Facebook

Novetats en la investigació de l'assassinat d'Eduardo Colmena al districte de Sant Andreu, a Barcelona. Olga, la dona de l'acusat, hauria lliurat l'arma de foc amb la qual el seu marit mataria la víctima, exlluitador de lluita grecoromana i entrenador del Club de Lluita Baró de Viver. Segons han declarat diversos ciutadans anònims en els seus testimonis, l'acusada hauria incitat Pedro S.B., el seu marit, a matar Colmena, al crit de «mata'l, mata'l», fet que augmenta el seu grau de participació en el tiroteig, segons el jutjat d'Instrucció número 13 de Barcelona.

Eduardo va morir amb 42 anys tirotejat per defensar una dona de l'agressió d'un membre del clan 'Los Pistoleros'. Dos dels membres de la banda, el matrimoni acusat de l'assassinat, haurien propinat quatre trets a l'home, després que aquest agafés pel coll un dels familiars del clan, tal com avançava 'El Español'. L'acusat ja dormia a presó i ara la dona passa també a viure entre reixes a l'espera de judici, segons explica 'Crónica Global'. 

La magistrada que s'ocupa del cas havia decretat llibertat provisional per a Olga el 28 de desembre del passat 2018. Ara, a petició de la Fiscalia, canvia de criteri i estableix presó preventiva per a la dona, després de llegir les demolidores declaracions dels testimonis. «El risc de fuga és alt donada la gravetat de la pena», apunta a més l'auto. Olga i Pedro ja havien fugit a Roquetas de Mar, a Almeria, després de l'assassinat. Van ser detinguts un mes després, el gener d'aquest 2019. 

Un crim que encara commou el barri barceloní

L'Edu era un gran defensor dels veïns del barri Baró de Viver | Facebook

 

Eduardo Colmena havia estat campió de Catalunya de la seva disciplina en lluita. Després de la seva tràgica mort, la mateixa Federació Espanyola de Lluita Olímpica va emetre un comunicat de condol i els ciutadans del barri de Baró de Viver van bolcar-se en condemnar el crim.

Diversos desconeguts van cremar el pis de la parella presumpta autora de l'assassinat. També van construir un altar en honor a Edu a la plaça principal del barri. Mesos després, han recollit ja 100.000 firmes en una petició a Change.org per concedir al veí la Medalla al Mèrit Civil


Comentaris

envia el comentari