Presó per al capità del vaixell rus que va enfonsar un pesquer al port de Barcelona

El primer oficial, també imputat, ha quedat en llibertat provisional

El jutjat d’instrucció número 19 de Barcelona ha acordat presó provisional eludible amb una fiança de 50.000 euros per al capità del vaixell rus que va causar l’enfonsament d’un pesquer al port de Barcelona i la mort de dos mariners d’aquesta embarcació. En cas que l’home decideixi pagar la fiança, ho haurà de fer en els pròxims cinc dies. El jutge també li ha retirat el passaport i li ha prohibit la sortida fora de territori espanyol. El primer oficial del mercant rus, també imputat per aquesta causa, ha quedat en llibertat provisional. Els delictes que se’ls imputen són dos d’imprudència greu amb resultat de mort. 

Aquest matí han localitzat el cos del segon pescador desaparegut a escassos quilòmetres del port de Barcelona a causa d'un accident marítim. El pesquer 'El Fairell' va topar amb un mercant rus aquest dilluns 20 de març, a uns tres quilòmetres del port de Barcelona i, a conseqüència de l'accident, dos pescadors van desaparèixer. Fa unes hores un robot de cerca a l'aigua va trobar el primer cos i ara es confirma també la mort del segon pescador. D'altra banda, el patró de la Confraria de Pescadors va dir que l'accident del pesquer neix d'«un error humà». El pescador recuperat aquesta matinada és l'home d'origen senegalès de 37 anys i el cos rescatat dijous a la tarda és el del ciutadà marroquí de 34 anys. La policia judicial de la Guàrdia Civil continua la investigació i s'ha fet càrrec de les diligències del cas.

Dijous van ser citats com a investigats el capità i el primer oficial del mercant rus, i avui divendres han estat interrogats, en ser els màxims responsables de l'embarcació. El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha informat que el titular del jutjat d'instrucció número 19 de Barcelona va incoar diligències prèvies per un delicte d'imprudència en relació amb aquest accident. A més, el jutjat també està intentant investigant qui és el propietari del buc mercant i la seva asseguradora.


Comentaris

envia el comentari