ARA MATEIX

🔴 Jordi Cuixart surt de la presó de Lledoners

Condemnat a 4 anys de presó un professor que va abusar d’una noia de 12 anys a Vic

Els fets van tenir lloc en un institut de Vic i el professor ha estat condemnat per un delicte d’abús sexual
Imatge de l'escola on va tenir lloc el succés  | Mapio.net

 

El professor de Vic, Albert M.E., ha estat condemnat a quatre anys de presó per l’abús sexual que va exercir sobre una alumna seva quan era professor d’un institut. L’Audiència de Barcelona creu que ha quedat provat que el professor va començar una relació que era fingidament amistosa però «amb clar ànim libidinós», amb la menor que en el moment dels fets tenia 12 anys.

 

Segons el tribunal, el docent hauria sabut guanyar-se la confiança de la jove per acabar implicant-la en una relació «de dominació d’alt caràcter sexual». La menor que estava emocionalment implicada amb el docent va acabar «accedint progressivament» a les demandes del professor que ara ha resultat condemnat.

 

La feia sentir «especial i diferent» 

 

Segons explica la sentència, el comportament anormal es va iniciar quan el docent va pujar immerescudament les notes a la alumna i va començar a mantenir amb ella conversacions a través d’aplicacions informàtiques com Whatsapp o Hangouts. Unes converses que tenien lloc, fins i tot, durant les hores de classe i que estaven destinades a afalagar a la menor per fer-la sentir «especial i diferent».

 

Diu la sentència que aquestes conversacions es van anar tornant cada cop més personals i íntimes, arribant el professor a demanar-li a l’alumna que posés roba concreta que a ell li agradava o convidant-la a dormir a casa seva. El professor havia arribat a desenvolupar un llenguatge especial amb emoticones per comunicar-se amb l’alumne  i li demanava que no guardés les conversacions.

 

Imatge d'arxiu d'una detenció dels Mossos d'Esquadra. | CatalunyaDiari.cat

 

 

A més, el tribunal també considera provat que el professor va intentar provocar dues trobades amb la menor al centre; una de les trobades va ser a la biblioteca i segons diu la sentència «la va abraçar fortament estrenyent-la contra el seu cos alhora que li feia petons al cap», l’altre de les vegades va ser a l’aula quan, després que l’acusat tanqués la porta amb clau «la va abraçar fortament i la va petonejar repetidament el cap, a l’hora que li deia que estava molt bona».

 

La menor, en tractament psicològic

 

La sentència condemna al professor a quatre anys de presó i també se li imposen cinc anys de llibertat vigilada després de la condemna. Tampoc podrà apropar-se a menys de 1000 metres de la menor, ni comunicar-se amb ella dos anys després que hagi finalitzat la pena privativa de llibertat. La menor ha necessitat tractament psicològic, ja que va patir un quadre d’ansietat en acabar la relació.