YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

A presó per robar en cinc entitats bancàries de Barcelona

El detingut, que té vinculacions amb organitzacions criminals d’Itàlia, s’havia arribat a embutxacar fins a 170.000 euros arran els diferents atracaments que havia comès

Barcelona
A presó per robar en cinc entitats bancàries de Barcelona | Mossos d'Esquadra

Els Mossos d'Esquadra van detenir, el passat 25 de març, un atracador que havia robat en cinc entitats bancàries de Barcelona. Es tracta d'un home de 63 anys, amb gran experiència en atracaments a bancs i furgons blindats i que té vinculacions amb organitzacions criminals d'Itàlia. El jutge d'instrucció número 31 de Barcelona va decretar el seu ingrés a presó.

En total, l'atracador, de nacionalitat italiana i veí de Barcelona, ha aconseguit 170.000 euros de botí. La investigació abasta el període que va des de mitjans del 2016 a febrer del 2018, que és quan es van produir una sèrie d'atracaments amb un mateix patró. Els agents buscaven dos homes italians entre 50 i 60 anys que aprofitaven el moment en què algun treballador entrava a la sucursal just abans de l'hora d'obertura.

Els lladres no dubtaven a fer ús de la violència

Els lladres sempre ocultaven el seu rostre amb cascos de motocicleta i ulleres de sol. Un d'ells tenia un rol central i s'encarregava de fer-se acompanyar d'un dels treballadors fins a la caixa forta. L'altre feia tasques de vigilància i control de l'entorn per detectar una possible presència policial o qualsevol altra amenaça.

Els atracaments es feien en pocs minuts i els lladres no s'esperaven a l'obertura retardada de les caixes fortes quan estaven tancades. Per a ells era més important que tot fos molt ràpid que no pas el botí. Els dos homes actuaven amb molta naturalitat i tranquil·litat, i no dubtaven a fer ús de la violència si se'ls complicava la situació, el que denota el seu alt grau de professionalitat. 

Els detinguts formaven part d’una organització criminal italiana

Guàrdia Urbana de Barcelona
Els detinguts formaven part d’una organització criminal italiana | Guàrdia Urbana de Barcelona

Els agents van constatar que a Barcelona hi havia un grup de sis persones de nacionalitat italiana, la majoria amb nombrosos antecedents al seu país. Tots ells formaven part d'una associació criminal dedicada als atracaments en bancs i furgons blindats a la dècada dels 90, tot i que també havien assaltat transports de joieries. També havien fet extorsions, lesions i tenien armes de foc.

Finalment, els Mossos van poder identificar un dels autors dels cinc atracaments, un atracador expert. El van detenir el 25 de març. A casa seva van trobar diversos indicis relacionats amb els robatoris.  


Comentaris

envia el comentari