Sis reclusos lideren un motí a la presó de Lleida després d'un tall de llum

Els presos haurien carregat contra els treballadors durant 8 hores i, així mateix, han optat per destrossar el mobiliari penitenciari
Imatge d'arxiu d'uns presos | Cedida

 

Succés d’allò més alertant a la presó de Ponent, a Lleida. Un total de sis presos conflictius van protagonitzar ahir de matinada un motí després d’aprofitar un tall de llum que es va perllongar durant vuit hores. Segons avança el ‘Segre’, els presos —catalogats com violents— van destrossar les cel·les, inclosa una paret, i en van llançar la runa contra els funcionaris, deixant un total de 8 treballadors ferits amb diverses contusions.

 

En veure-ho, així mateix, els funcionaris de presó van haver d’intervenir en el conflicte per a poder-los reduir i, tot seguit, aïllar-los de la resta de presos. El mateix diari apunta que el motí va comptar amb considerables dosis de violència.

 

Un motí de 8 hores

 

Tot plegat va ocórrer a partir d’un tall de llum. Servint-se de la confusió del moment, sis presos van optar per alterar el ritme penitenciari carregant contra els treballadors de la presó de Ponent i destrossant-ne part del mobiliari.

 

Els fets, d’altra banda. Es van viure durant la nit de dilluns i la matinada d’ahir, quan els reclusos van continuar al seu pas i, fins i tot, van acabar tirant una paret al terra. Quelcom que, d’altra banda, va obligar als treballadors a intervenir a la pugna per acabar reduint els conflictius convictes de la presó de Ponent, a Lleida.

 

Bolca un camió amb una trentena de porcs a l’A-2

A primera hora del matí d’aquest dilluns, 24 de setembre, va bolcar un camió carregat de porcs a l’A-2 de Lleida. Tal com van informar els Mossos d’Esquadra, el vehicle va quedar travessat a la via, i arran l’accident van morir gairebé una trentena de morts, els quals van quedar estesos entre la calçada i el voral.

 

Pel que fa al conductor del camió, va resultar ferit lleu, motiu pel qual no va necessitar assistència mèdica. A més, la carretera va restar tallada durant diverses hores del matí, obligant els agents a fer desviaments de trànsit per la Ll-11.