El presumpte assassí de la Laia: «L’única cosa que recordo és el cos d’una nena i molta sang. Tot era sang»

El presumpte autor del crim es troba ingressat a la unitat psiquiàtrica de la presó Brians 1 i sota vigilància permanent

Imatge de l'assassí de la petita Laia amb els Mossos d'Esquadra
Imatge de l'assassí de la petita Laia amb els Mossos d'Esquadra | CatalunyaDiari.cat

El crim de la petita Laia a Vilanova segueix generant capítol rere capítol. Si bé és cert que a finals de la setmana passada va sortir a la llum que Juan Francisco López assegurava que no recordava res, també ho és que ara aquesta versió queda totalment reforçada gràcies a la darrera declaració que ha prestat el presumpte agressor de la petita Laia.

«No he estat jo, no me’n recordo de res. No en sóc conscient. Ho sento per la família i pel dany que he causat. No recordo res, ho juro», va revelar el presumpte autor del crim mentre feia referència a la presència d’un tercer, que hauria comès el crim. «Jo juraria que hi havia una altra persona al pis, però em van dir que ningú havia entrat a casa meva, que no podia ser».

Tot i això, segons s’extreu de les declaracions revelades per ‘Espejo Público’, l’home obria la possibilitat que l’efecte de les drogues hagués estat decisiu: «El meu cap em diu que sóc un monstre... Només sé que la droga no m’ha fet reaccionar com una persona normal, sóc un puto drogoaddicte de merda... Mai he volgut fer mal a ningú, ho sento de tot cor».

«Recordo molta sang, tot era sang»

El presumpte autor de la mort de la petita Laia, que es troba ingressat a la unitat psiquiàtrica de la presó Brians 1 i sota vigilància permanent, va rememorar també quina va ser l’escena amb la qual es va trobar després de la mort de la nena. «Quan vaig entrar, l’única cosa que recordo és el cos d’una nena i molta sang», va explicar.

El cotxe amb el detingut, sortint dels Jutjats de Vilanova, escridassat per veïns de la nena morta.
El cotxe amb el detingut, sortint dels Jutjats de Vilanova, escridassat per veïns de la nena morta. | Guillem RS

 

Així mateix, assegurava: «Vaig intentar reanimar-la estrenyent-li el coll perquè vaig notar que hi tenia alguna cosa». Tot i explicar que «tot era sang i no podia moure’m, ni parlar, ni respirar», aquest també explica quin va ser el seu intent en veure el cos sense vida de la menuda: «Volia trucar al meu pare per anar a la policia però no me’n recordava del telèfon de la policia. El cert és que no era jo».

«Sóc un puto drogoaddicte»

Va ser el clam desesperat de l’home durant la seva declaració. «Sóc un puto drogoaddicte de merda... Mai he volgut fer mal a ningú, ho sento de tot cor», va assegurar el mateix Juan Francisco en veure que, reiteradament, li explicaven que a casa seva no hi havia ningú més que ell a aquella hora de la tarda. L'home, en aquest context, ja hauria donat proves de la seva drogaddicció mentre era al calabós de Vilanova i la Geltrú. 

Els Mossos, a l'exterior del domicili a Vilanova i la Geltrú
Els Mossos, a l'exterior del domicili a Vilanova i la Geltrú | CatalunyaDiari.cat

 

Tot i això, aquest va mantenir que el crim podria haver estat obra d’algú que havia entrat a casa seva hores abans. «Eren les 6 de la tarda i vaig intentar entrar a casa meva però no podia. Fa temps que em falten coses, les claus no les trobava...», revelava mentre, finalment, apuntava la seva teoria: «Juraria que hi havia algú robant a casa meva i que la nena el va enxampar. Mai faria quelcom similar, si ho he fet, no m’ho perdonaré mai».


Comentaris

envia el comentari