YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Es manté com a principal hipòtesi que l'incendi de Roses va ser provocat

Els agents rurals i investigadors que han pentinat la zona continuen pensant que va ser un foc intencionat, tot i que tampoc es descarta una negligència

El gos ensinistrat amb el qual els agents rurals pentinaven els focus de l'incendi de Roses
El gos ensinistrat amb el qual els agents rurals pentinaven els focus de l'incendi de Roses | CatalunyaDiari.cat

Es manté encara la que ja era la principal hipòtesi sobre l'incendi produït a Roses aquest passat cap de setmana. Després de pentinar tota la zona, els investigadors segueixen considerant que el foc hauria sigut intencionat. Cal dir, però, que no s'ha pogut trobar l'origen concret de l'incendi i per això tampoc es descarta cap altra possibilitat, com, per exemple, una «negligència».

El fet principal que fa pensar que el foc hagi pogut produir-se de forma intencionada és que va tenir quatre focus diferents a banda i banda d'una carretera d'uns set quilòmetres. Tot i això, el cap de l'àrea bàsica de l'Alt Empordà dels Agents Rurals, Teodor Corominas, ha explicat també que en la zona afectada hi ha molta activitat humana i que, precisament per això, s'han de contemplar totes les possibilitats.

Els Agents Rurals pentinen els focus de l'incendi

Agents rurals treballant en un dels focus de l'incendi de Roses
Agents rurals treballant en un dels focus de l'incendi de Roses | CatalunyaDiari.cat

 

Aquest dilluns, efectius dels Agents Rurals van pentinar els quatre focus en els quals es va originar el foc per tractar de descobrir la causa de l'incendi. Les feines es van fer amb aparells especialitzats en aquesta tasca i, sobretot, amb un gos ensinistrat per detectar hidrocarburs al medi que poguessin haver provocat les flames.

Un agent rural amb el gos ensinistrat en un dels focus de l'incendi de Roses
Un agent rural amb el gos ensinistrat en un dels focus de l'incendi de Roses | CatalunyaDiari.cat

 

El foc va cremar 9,57 hectàrees del Parc Natural del Cap de Creus

L'incendi, que no es va donar per controlat fins dilluns al matí, va arribar a cremar 9,57 hectàrees de terreny a la zona del Coll de Pení, al Parc Natural del Cap de Creus. Com a conseqüència de les flames, els veïns de dues urbanitzacions properes, Mas Fumats i Puig Rom, van haver de ser confinats diumenge, i es van tallar els accessos de les zones més properes.

Imatge de l'incendi forestal.
Imatge de l'incendi forestal  | ADF

 

En el foc hi van arribar a treballar fins a 40 unitats terrestres dels Bombers i 16 aèries. A més, també hi van col·laborar 3 dotacions de l'ADF i 6 dels Serveis de Coordinació de les ADF. També els Mossos, la Policia Local de Roses, els Agents Rurals, agrupacions de defensa forestal i una ambulància van col·laborar.


Comentaris

envia el comentari