IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

El professor que va defensar 'La Manada' a una estudiant: «Em molesta el soroll del teu bolígraf i el teu escot»

L'acadèmic de la Universitat de Santiago de Compostel·la va publicar un vídeo en què responsabilitza i culpabilitza públicament la víctima de 'La Manada'

Captura de pantalla del vídeo
Captura de pantalla del vídeo. | Facebook

 

Una estudiant de la Universitat de Santiago de Compostel·la ha donat més detalls de la personalitat del professor que va assegurar, a través d'un vídeo penjat a les xarxes socials, que la víctima de 'La Manada' «es va deixar fer». Segons la noia, Luciano Méndez Naya va arribar a dir-li un dia a classe que «li molestava el soroll del bolígraf i el seu escot».

Així ho va assegurar al programa d'Antena 3 'Espejo Público', on la presentadora Susanna Griso, així com la resta dels col·laboradors, es van mostrar indignats, davant aquestes paraules de l'estudiant, i van denunciar la universitat per no haver emprès mesures més estrictes contra el docent. 

Només sancionat amb un expedient acadèmic 

I és que, segons l'estudiant, l'única sanció coneguda que ha rebut el professor és un expedient disciplinaria per provocar una estudiant. Tanmateix, va assegurar que la universitat no va prendre cap mesura estricta i que, fins i tot, van permetre que ella quedés com la culpable de la situació. 

«Vaig haver de llegir que anava vestida com si anés de festa, que no tenia respecte per res», afegeix l'estudiant indignada. De fet, la jove confessa que aquesta no va ser la primera vegada que el professor es comportava d'aquella manera, ja que el primer dia de classe va comentar: «Quin escot es posa aquí, a primera fila, amb un home solter com jo». 

Imagen de Susanna Griso en la presentación del programa
Imatge de la presentadora d''Espejo Públio', Susanna Griso. | Cedida

 

'Espejo Público' demana mesures més estrictes

Així doncs, i davant aquestes afirmacions de l'estudiant de la Universitat de Santiago de Compostel·la, la qual també va comentar un altre cas en què el professor en qüestió va dir a una altra alumna «que estava grassa» i que, fins i tot, es va arribar a «barallar amb un home al gimnàs», els col·laboradors d''Espejo Público' qüestionen el sistema educatiu. 

En aquest sentit, es preguntaven «Què es fa amb un funcionari públic que va aconseguir una plaça?». Reconeixien que ens trobem davant un problema legal, ja que al sector públic no existeix una mesura definitiva per resoldre aquesta classe de conflictes.

Per aquest motiu, des del programa d'Antena 3 consideren que s'haurien d'aplicar mesures estrictes per evitar aquest tipus de situacions, encara que també entenen que això podria ser una contradicció a la llibertat d'expressió. Davant aquesta delicada situació, els periodistes no van aconseguir un acord sobre la solució més favorable.


Comentaris

envia el comentari