IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

El professor empresonat de l'escola Vedruna, acusat de violació

Disposava de centenars d'arxius de pornografia infantil

Imatge de l'escola Vedruna Gràcia de Barcelona
Imatge de l'escola Vedruna Gràcia de Barcelona | Vedruna Gràcia

El professor empresonat de l'escola Vedruna del barri de Gràcia de Barcelona ha estat acusat per un dels joves de violació. Segons fonts dels Mossos d'Esquadra, un dels joves que l'havia acusat per abusos sexuals ha afirmat haver estat una de les víctimes de violació. 

Segons informa 'Catalunya Ràdio' el cas va arrencar fa dos anys, quan dos nois de l'Agrupament Scout Mas Guinardó van denunciar el professor per suposats abusos sexuals. Va ser llavors quan els agents van requisar-li el material informàtic on, ara —amb l'arribada del resultat de l'informe policial de tots els arxius informàtics comissats— han vist que hi ha fotografies d'almenys 10 nens despullats i en posicions sexuals. 

Tot va començar l'any 2015

Ara, però, els fets han canviat ostensiblement, ja que el 12 de desembre se'l va detenir en la mateixa escola Vedruna i l'endemà la jutge, després de prendre-li declaració, el va enviar a la presó per evitar la destrucció de proves i que pogués influir en les presumpres víctimes. 

Així doncs, el jutge fa dies que estudia el cas i diversos joves que surten a les fotos ja han prestat declaració. La majoria però, i sempre segons indica el mitjà citat, són nois que es van fer selfies per indicació del docent investigat. 

Altres, d'altra banda, asseguren que no saben com aquestes fotografies seves poden haver arribat al mòbil del professor

L'escola el va mantenir al càrrec

Per la seva banda, l'escola l'ha suspès de la feina i el sou i diu que, fa dos anys, el va mantenir al càrrec perquè va fer prevaler la presumpció d'innocència. «No hi va haver cap circumstància que ens fes sospitar per part dels companys, ni per part dels pares ni dels mateixos alumnes, que hi hagi qualsevol cosa», expliquen des de l'escola. 

La direcció de l'escola ha explicat que «el mes passat, els Mossos els van explicar que estaven investigant aquest professor, i per tant, van posar en marxa el protocol intern, amb el qual se suspèn, immediatament, la seva tasca a l'escola, i es va comunicar a totes les instàncies». 

Tanmateix, el seu director, Josep Closa, ha defensat que no hi ha cap denúncia per part dels pares del Vedruna Gràcia: «No hi ha cap denúncia de pares del Vedruna Gràcia. Després de comunicar-ho, sí que hi ha famílies que han especulat que potser sí que el professor era molt proper als nanos». 


Comentaris

envia el comentari