Investiguen un professor de la UAB que hauria assetjat una alumna

El docent li hauria enviat un missatge de WhatsApp dient-li que li pujaria la nota si sopava amb ell

Can Ruti
Can Ruti | CatalunyaDiari.cat

 

La Universitat Autònoma de Barcelona ha obert un expedient informatiu per investigar les queixes d'un grup d'estudiants de la Unitat Docent Germans Trias i Pujol de la Facultat de Medicina de la UAB sobre possibles actituds i comentaris mascliste per part d'un professor. L’home hauria assetjat la noia per WhatsApp i li hauria enviat un missatge dient-li que li milloraria la nota en el cas que anés a sopar amb ell.

La jove no ho va denunciar, però la Universitat ha decidit investigar els fets, tot i que manté absoluta confidencialitat i confia en la presumpció d’innocència. La direcció del centre també ha enviat un correu a tots els professors advertint que aquest tipus de comportament són incorrectes i que en cas de confirmar-se prendrien mesures dràstiques. Cal recordar que la UAB té un protocol d’assetjament sexual des de l'any 2016.

D’altra banda, l’hospital Germans Tries i Pujol de Badalona, on també es realitzen pràctiques i suposadament hauria tingut lloc l’assetjament, també ha decidit unir-se a la investigació. Estan buscant evidències que confirmin el delicte, com els suposats missatges de WhatsApp que hauria enviat el docent.

Atenció a les víctimes de la violència masclista

A principis d’aquesta setmana, la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), l’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès i l’Institut Català de les Dones (ICD) van signar un conveni per millorar l’atenció a les dones que pateixen violència masclista. Amb aquest acord, el centre pretén donar una resposta integral i coordinada amb la xarxa pública, més enllà de la universitat.

Fins aquest moment, el centre universitari oferia una primera atenció i acollida a les dones a través de la unitat de Psicogènere de la Facultat de Psicologia. A partir d’ara, però, es derivaran els casos detectats a la UAB cap al Centre d’Informació, Atenció i Recursos per a Dones de l’Ajuntament de Cerdanyola, que ofereix atenció especialitzada en aquest tipus de casos. En cas que l’acord funcioni, es podria fer extensible a altres universitats del territori.


Comentaris

envia el comentari