Imatge d'una platja de Gandia.

Prohibeixen ara mateix el bany en una platja de Catalunya per tempestes elèctriques

La bandera vermella, hissada des de la una del migdia a les platges de Cubelles

Bandera vermella i totes les alarmes activades a Cubelles. La població del Garraf ha hissat aquest dimecres, 6 de juliol, al migdia la bandera vermella a les seves platges per una tempesta elèctrica. 

El bany, per tant, ha estat prohibit des de les 13.00 hores d'avui. «Protecció civil prohibeix el bany a les platges de Cubelles per tempesta elèctrica», han comunicat des de l'Ajuntament. 

L'alerta de Protecció Civil se suma a l'alerta per incendis forestals vigents a tot Catalunya. En concret, les comarques de l'Alt i Baix Empordà, la Selva, el Gironès i el Pla de l'Estany

Dies moguts a les platges de Catalunya

I és que ahir mateix una dona de 70 anys va morir ofegada en una platja a Gavà, a la comarca del Baix Llobregat, mentre es banyava.

Cap a les 10.43 hores els serveis d'emergència van rebre una trucada perquè havien trobat una dona inconscient a l'aigua. La platja disposava de servei de vigilància i estaven intentant reanimar-la a la sorra.

Fins al lloc dels fets s'hi van desplaçar quatre unitats terrestres del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), que van estar fent les maniobres de reanimació, finalment sense èxit. També s'hi van desplaçar els Mossos d'Esquadra.

Ossos humans trobats a la platja de Torredembarra

Tres ossos humans s'han localitzat en els darrers dies a la platja de Torredembarra i aquest dimecres s'ha fet una quarta troballa. En aquest darrer fragment encara no s'ha confirmat si es tracta de restes humanes. La policia judicial de la Guàrdia Civil s'ha fet càrrec del cas i fonts del cos armat han apuntat que les investigacions encara estan en una fase inicial.

Dissabte un submarinista va trobar les restes d'un crani al fons marí, davant la platja dels Muntanyans, mentre que diumenge es va localitzar el que seria un fèmur. A la mateixa zona, dimarts es va localitzar un fragment de cadera. Un equip de quatre submarinistes de la Guàrdia Civil estan pentinant la zona amb l'ajut d'una llanxa semirígida.

Segons han explicat, la zona que s'analitzarà és força àmplia, ja que sospiten que les corrents marines dels últims dies han pogut escampar més restes. De moment es desconeix a qui pertanyerien els ossos. Les troballes s'enviaran a l'àrea de criminalística de la Guàrdia Civil de Madrid.