IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Troben un projectil d’artilleria de la Guerra Civil a Sallent, al Bages

El projectil d'artilleria, de 75mm, ha aparegut en un camp de conreu de Sallent

Un agent dels TEDAX durant la retirada de l'artefacte
Un agent dels TEDAX durant la retirada de l'artefacte | Mossos d'Esquadra

Perillosa troballa dels Mossos d’Esquadra a Sallent, al Bages. El cos policial català ha recollit aquest cap de setmana un projectil d’artilleria de 75mm de la Guerra Civil en un camp de conreu de la localitat esmentada i el servei TEDAX dels Mossos, arran de la troballa, l’han hagut de traslladar per a la seva posterior destrucció.

Al fil de la troballa, els Mossos d’Esquadra han optat per recordar que sempre que es trobin artefactes bèl·lics antics cal trucar al telèfon d’emergències 122 perquè els TEDAX en puguin fer la seva recollida amb seguretat.

 

Troben dues granades de mà al Berguedà

I, com en el cas de Sallent, també es tracta d’artefactes explosius de la Guerra Civil. El passat 1 de novembre es van localitzar dues granades de mà de tipus pinya, totalment armades i amb l'anella de detonació encara posada, mentre s’estaven duent a terme les obres d’un edifici. Immediatament es va alertar als agents  dels Mossos d'Esquadra, que van activar els TEDAX per tal de recuperar amb molt de compte aquests artefactes, davant l'elevat risc d'explosió que comportava la seva manipulació.

Els especialistes, en una praxi idèntica a la de Sallent, van acabar confirmant que es tractava de material bèl·lic de la Guerra Civil, i recordaven sobre la importància d'en cap cas tocar aquest tipus d'artefactes, que pel seu estat de degradació, poden resultar molt sensibles davant qualsevol manipulació.


Comentaris

envia el comentari