El propietari de la finca on va morir Julen: «Mai vaig pensar que hi cabria un nen»

Segons la versió de Serrano, el pou va quedar tapat per dos blocs de formigó

David Serrano, tío de Julen
David Serrano, tiet de Julen i propietari de la finca | La Sexta

David Serrano, propietari de la finca de Totalán, a Màlaga, on Julen va perdre la vida el passat 13 de gener, ha comparegut aquest matí, 5 de febrer, davant dels mitjans per explicar el que va passar aquell fatídic dia i per declarar què pretenia fer amb la parcel·la. Així mateix, també ha revelat quines modificacions estructurals volia fer-hi. 

«No m'ho perdonaré en la vida. Vaig advertir del perill que hi havia — a la seva parella i als pares del menor amb qui pretenia gaudir d'una paella al camp—, però pensant que algú es pogués partir un peu. Mai hauria pensat que un nen cabés allí. Això no m'ho perdonaré mai, no haver vist aquest perill allí», ha declarat davant dels mitjans Serrano, per continuar dient que «des d'aquell dia, tot li és igual».

Segons Serrano el pou va quedar tapat per dos blocs de formigó

Novedades sobre el rescate de Julen
La finca de Totalán va quedar quasi irreconeixible | La Vanguardia

 

Segons explica 'EspañaDiario', Serrano ha declarat, tal com va fer anteriorment a altres mitjans de la demarcació, que va tapar el pou amb dos blocs de formigó de color gris, a més de recalcar que el pouaire que va fer l'obra, el va deixar allí «tal qual». A més, afegeix, que «vaig comprar aquella parcel·la fa quatre mesos per posar uns alvocats i volia portar uns cavalls, per això volia buscar aigua. Maleeixo l'hora...» deia David Serrano.

El propietari de la fina ha comparegut davant dels mitjans al costat del seu advocat, Antonio Flores Vila, fundador i soci del bufet Lawbird Services. «Uns dies després que Antonio —el pouaire— se n'anés, vaig trucar a un amic perquè retirés la muntanya d'arena en forma de volcà —que el pouaire havia deixat al voltant del forat—i fer una petita sabata per al mur de contenció». «Aquell material no era per a una casa, sinó per al mur de contenció. I als fons de la rasa hi havia el pou, que anava a quedar tapar per al mur de formigó» ha sentenciat Serrano.

La caiguda de Julen podria costar-li fins a quatre anys de presó per negligència

Mentre que Julen encara es troba al pou de Totalán (Màlaga), la justícia no s'atura i comença a parlar de responsabilitat i penes per la caiguda del menor al pou. La perforació per a la creació d'un pou era il·legal i la Guàrdia Civil continua, paral·lelament, la investigació. Cal recordar que sí que existeixen negligències en l'activitat de perforació il·legal. Les sancions de caràcter administratives i penals, poden anar des de 6.000 euros en multes fins a quatre anys de presó.

  • Més notícies: La 'zona zero' del rescat del petit Julen es podria convertir en un recinte turístic

Comentaris

envia el comentari