Proposen que Sant Jordi sigui Patrimoni Immaterial de la Unesco

Ho ha anunciat el Gremi d'Editors de Catalunya i la Cambra del Llibre

Imatge de la celebració de Sant Jordi | Cedida

La Festa de Sant Jordi i de la Rosa es postularà com a Patrimoni Immaterial de la Unesco, segons ha anunciat aquest dilluns el president del Gremi d'Editors de Catalunya i president de la Cambra del Llibre, Patrici Tixis, en roda de premsa. La Cambra del Llibre, que reuneix els editors i també el Gremi de Distribuïdors de Publicacions de Catalunya, el Gremi de Llibreters i el Gremi de la Indústria i la Comunicació Gràfica, va acordar en la seva última reunió de desembre impulsar la candidatura de la diada de Sant Jordi i la Rosa.

La Cambra considera que aquesta festa, com expressió d'una cultura que estima als llibres i que està simbolitzada per la unió del llibre i la rosa en una tradició més que centenària, «es mereix un reconeixement internacional d'aquestes característiques». Tixis ha assegurat que la candidatura «tindria moltes possibilitats d'èxit», i ha explicat que s'han iniciat els tràmits amb la Generalitat per coordinar les accions necessàries. Ha avisat que el tràmit «té un recorregut llarg» que ha de passar per la Generalitat i el Govern espanyol, qui ha de traslladar-ho a la Unesco.

Pel que fa a la diada de Sant Jordi del 2017, que caurà en diumenge davant de la preocupació del sector, Tixis ha anunciat que després de reunions amb l'Ajuntament de Barcelona, ha autoritzat que tots els comerços puguin obrir, no només les llibreries. «Serà un dia de comerç per a tota la ciutat. Pot ser un element molt positiu», ha pronosticat.


Comentaris

envia el comentari