Jordi Pujol

La investigació del 'cas Pujol' es prorroga 18 mesos

El tribunal desestima els recursos de l'exdona de Jordi Pujol Ferrusola i el suposat testaferro del fill gran de l'expresident de la Generalitat

L'Audiència Nacional ha confirmat la pròrroga de 18 mesos de la instrucció del 'cas Pujol' que va acordar a finals de setembre el titular del jutjat d'instrucció número 5, José de la Mata. A petició de la fiscalia, el magistrat va decidir fer una  última pròrroga del termini d'investigació fins al 23 de març de 2021  per tal de poder estudiar l'informació sol·licitada a Andorra i Luxemburg.

L'exdona de Jordi Pujol Ferrusola -el fill gran de l'expresident de la Generalitat-, Mercè Gironès, i l'exdirector de la ràdio televisió andorrana, Francesc Robert Ribes, suposat testaferro de Pujol Ferrusola, ho van recórrer però la secció tercera de la Sala Penal de l'Audiència Nacional ha desestimat ambdós recursos. A les interlocutòries fetes públiques aquest dimarts i a les quals ha tingut accés aquest mitjà, el tribunal considera que la decisió de prorrogar està «suficientment motivada» per les «particularitats» de la causa i la seva «complexitat», ja que implica «una gran quantitat d'investigats i nombrosos fets punibles» assegura.

Afirmen que és una instrucció «complexa»

«Es tracta d'una instrucció de gran complexitat en la qual es requereix acordar i practicar ulteriors diligències i continuar amb l'activitat investigadora, encara no finalitzada», diu la interlocutòria en resposta a la defensa de Ribes. A més, afirmen que el caràcter d'instrucció «complexa» del 'cas Pujol' no es pot revisar perquè ja va ser declarada com a tal en una resolució judicial ferma i argumenta que existeix «previsió legal» per poder-la prorrogar de nou.

També et pot interessar...