Protecció Civil activa l'alerta de risc químic per incendi en una empresa de Sant Celoni, al Vallès Oriental

Els Bombers encara treballen a la zona dels fets, tot i que s'hi han personat a dos quarts de tres

Els Bombers de la Generalitat, en un simulacre d'accident químic
Els Bombers de la Generalitat, en un simulacre d'accident químic | Bombers de la Generalitat

Alerta a Catalunya després d’un incendi a l’empresa Renoilt Ibèrica de Sant Celoni, al Vallès Oriental. Aquest dimecres, 28 de març, Protecció Civil de la Generalitat ha activat l’Alerta del Pla especial d'emergència exterior del sector químic de Catalunya PLASEQCAT per l’incendi i la posterior deflagració de vapors a l’empresa esmentada.

Els fets s’han produït al carrer Montnegre de Sant Celoni i Protecció Civil ha activat totes les alarmes d’evacuació per, minuts després, demanar als veïns que no s’acostin a la zona per precaució mentre dura el dispositiu d’emergències.

Els Bombers hi treballen amb un total de 10 dotacions

Els Bombers de la Generalitat s’han personat ràpidament a la zona del succés després que el 122 rebés tres trucades alertant de la deflagració. Així mateix, totes tres alertes han arribat quan passaven tres minuts de dos quarts d’una del migdia.

 Així mateix, els Bombers de la Generalitat treballen a la zona de l’empresa citada amb un total de 10 dotacions terrestres i l’incendi resta totalment apagat, a hores d’ara.

Tot i això, l’acció del cos català passa per remullar la zona durant les pròximes hores i retirar tots aquells elements que hagin quedat inestables i que siguin susceptibles d’incendiar-se hores després.

A hores d’ara es continua amb l’ordre d’evacuació dels treballadors de l’empresa, mentre els cossos de seguretat hi continuen treballant.

L’incendi se salda sense ferits

Ha estat la nota positiva del succés. Segons informa el Sistema d’Emergències Mèdiques aquests hi ha destinat fins a dues unitats de forma preventiva i tampoc s’ha hagut de lamentar cap ferit.

Finalment, a la zona dels fets s’hi han desplaçat diverses unitats dels Mossos d’Esquadra i de la Policia Local barcelonina per dur a terme els talls de via requerits després de l’incendi i perquè les unitats d’emergència poguessin accedir a la zona sense problemes.


Comentaris

envia el comentari