Desarticulen un punt de venda de drogues a menors d'edat a Barcelona

Els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana van detenir tres persones

Objectes intervinguts durant l'operació policial
Objectes intervinguts durant l'operació policial | CatalunyaDiari.cat

Agents dels Mossos d'Esquadra i de la Guàrdia Urbana de Barcelona van desmantellar el passat mes de juliol un punt de venda de drogues de Nou Barris des d'on es distribuïen drogues sintètiques a menors i joves. En l'operació policial, es van detenir tres traficants: dos homes, de 30 anys i nacionalitat colombiana, i una dona, de 20 anys i nacionalitat italiana.

Els policies van tenir coneixement que en un domicili d'aquest districte de la capital catalana es podrien estar venent substàncies estupefaents després que el 12 de juliol detinguessin a un jove per tinença de drogues. Els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana van formar un equip i van iniciar una investigació de forma conjunta que va permetre identificar els presumptes subministradors i certificar que el domicili estava habilitat per a la venda de drogues.

Fiaven les drogues als joves perquè tornessin a comprar

Els agents van poder comprovar com els traficants venien substàncies estupefaents a joves i menors d'edat i, fins i tot, els hi arribaven a fiar la compra per tal que tenir-los com a clients fixos. Quan els agents van procedir al registre de l'immoble, hi van trobar cocaïna, metamfetamina, pastilles MDMA, bolets al·lucinògens i LSD així com estris relacionats amb la manipulació i posterior venda d'aquestes substàncies. Els detinguts van passar a disposició del jutge, que els va deixar en llibertat amb càrrecs.

Bolets al·lucinògens intervinguts al pis de Nou Barris
Bolets al·lucinògens intervinguts al pis de Nou Barris | CatalunyaDiari.cat

Desmantellen un punt de venda i consum de drogues a la Jonquera

La Guàrdia Civil va desmantellar el passat 27 de juliol un punt de venda i consum de drogues a la Jonquera, l’Alt Empordà. Sota el nom de ‘Blancheneige’, l’operació es va centrar en un grup de cinc persones que presumptament tenien un laboratori per a la fabricació de substàncies estupefaents, punts de venda d’aquestes substàncies en diversos domicilis i un bar a la Jonquera.

Així, agents de la Guàrdia Civil van entrar de forma simultània a quatre domicilis de la Jonquera i un de Figueres i posteriorment al bar que regentava un dels implicats. En el registre en un dels domicilis es van trobar unes claus amagades al lavabo que pertanyien a un altre pis deshabitat del mateix edifici, que s’utilitzava que s’utilitzava com un punt de consum de drogues.  Aquest comptava amb un circuit tancat de televisió que permetia al principal investigar controlar en directe que hi passava.

Com a resultat dels registres, es van intervenir 130 grams de cocaïna, 90 grams d'heroïna, 8 grams d'haixix, una escopeta de calibre 16, una carabina d'aire comprimit, un revòlver d'avantcàrrega, dos matxets de grans dimensions, una pistola de fogueig, quinze telèfons mòbils, un vehicle, una televisió, 5.600 euros i material divers per a la manipulació, tall i venda d'estupefaents. En l’operació es van detenir cinc persones de nacionalitat marroquina, que van passar a disposició del Jutjat número 8 de Figueres. 


Comentaris

envia el comentari