Quatre joves roben un Sant Crist de valor històric a Berga

Els Mossos d'Esquadra han difós un vídeo enregistrat per una càmera de seguretat en què es veu el robatori

Quatre joves roben un Crist de valor històric a Berga
Quatre joves roben un Crist de valor històric a Berga | Mossos d'Esquadra

Els Mossos d'Esquadra han difós un vídeo enregistrat per una càmera de seguretat que mostra el moment en què quatre joves entren a la capella de la Pietat de Berga i roben el crist de fusta. Els fets van tenir lloc el passat 24 de juny al voltant de les onze del matí però l'escultura, que té un gran valor històric, encara no ha estat trobada. 

Els Mossos demanen col·laboració per identificar els joves

En el vídeo es veu com quatre joves, dos nois i dues noies amb la cara pixelada, entren a la capella pel passadís central i s'acosten a l'altar, on hi ha el Crist de fusta. Un dels nois l'agafa i abandonen la capella a l'instant, sense amagar la figura ni donar-se pressa.

Els Mossos adverteixen que «no és una bretolada, és un delicte» i demanen col·laboració ciutadana per identificar els joves. La capella de la Pietat de Berga és un bé cultural d'interès local i el Crist de fusta, encara desaparegut, és de valor històric. 

També et pot interessar...


Comentaris
Eduard
Demanen ajuda per atrapar-los i a les imatges estan tapades les cares..
Anna
Vaya tela. I una amb calçes i robant se un ciri com a ultim detall. La gent esta penjada. Ojala no li pasi res al crist i mira que a mi la religio me la fufa igual que la iglesia pero si es tracta duna escultura o algo relacinat amb la historia espero que els hi caigui un bon crist de veritat i aquets pugui ser tornat al seu lloc de fet si tan valor tenia penso que hauria destar millor cuidat ja que si 4 capullos i tenen tan facil accés no queda gaire protegit. Per altre banda crec que el que el comentari anterior te rao i haurien de mostrar la cara dels 4imb3cils que es dediquen a robar cristos per endursels de festa

envia el comentari