rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

Quaranta detinguts en una macrooperació contra la pedofília

Entre els detinguts hi ha quatre persones de Barcelona, una de Lleida i una altra de Girona
Detenen 40 persones en una macrooperació contra la pedofília | Policia Nacional

 

La Policia Nacional ha detingut 40 homes a tot l'estat acusades de formar part d'una xarxa que intercanviava material pedòfil «d'extrema gravetat» a través d'internet. Entre els detinguts hi ha quatre persones de Barcelona, una de Lleida i una altra de Girona. 

 

Segons fonts de la policia espanyola, el principal acusat és un home d'Alacant que assetjava menors per aconseguir imatges de contingut sexual que després penjava a la xarxa. 

 

Feien servir un «software» específic

Entre els detinguts hi ha professors, enginyers, treballadors públics o autònoms, persones a l'atur i, fins i tot, jubilats, els quals intercanviaven a través d'una plataforma 'peer to peer' aquest material pedòfil. 

 

En els registres a domicilis s'ha intervingut ordinadors, més de 100 discos durs, discos compactes i diversos DVDs on s'emmagatzemava el material pedòfil. La policia també senyala que els detinguts feien servir un «software» específic per esborrar els arxius i també navegaven a través de «dark webs», les quals són menys accessibles que les pàgines habituals. 

 

Les detencions han tingut lloc sobretot a Madrid, amb 10 casos, a Alacant, amb cinc, a València i a Barcelona, quatre a cada província, dos a Còrdova, Màlaga, Palma de Mallorca i Biscaia, i un a Almeria, Àvila, Lleida, Girona, Càceres, Granada, Guipúscoa, Pamplona i Pontevedra. 

 

 

🎁 Vols guanyar un lot de productes ECO? Participa ara al nostre sorteig!

Clica aquí per rebre les últimes notícies d'actualitat. Gratis al teu mòbil!

Comentaris