Imatge dels carrers de Madrid sepultats per la nevada històrica

Nova víctima de la borrasca Filomena a Espanya: ja són 4 morts

Les autoritats demanen precaució i avisen que el temporal seguirà amb força a més de mig país

La borrasca Filomena segueix trepitjant fort a Espanya. La neu continua fent acte de presència en moltes parts del país, obligant algunes comunitats a ajornar el retorn a les escoles que estava previst per aquest proper dilluns, 11 de gener. D'altra banda, gairebé 1.500 persones han hagut de ser rescatades dels seus cotxes a la Comunitat de Madrid. Hi ha carreteres tallades per tot el territori estatal i les imatges, sobretot de neu, encara que també d'onatge, acaparen portades en una jornada històrica.

Segona víctima mortal a Madrid, i quarta a nivell estatal

Pel que fa al balanç de víctimes fins al moment, una nova defunció se suma als tres morts que ja s'havien registrat pel temporal. Es tracta d'un home que ha perdut la vida al barri de Carabanchel, sent la segona víctima mortal a causa de Filomena a Madrid, i la quarta a nivell estatal. En les primeres informacions difoses, 'La Vanguardia' avançava que es tracta d'una persona sense sostre, encara que més tard la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, assegurava en declaracions a TVE que la víctima sí que tenia casa, desmentint que es tractés d'un indigent.

L'home presentava signes d'hipotèrmia, segons el mitjà citat. Els veïns del barri haurien intentat reanimar-lo, sense aconseguir finalment salvar-li la vida malgrat els seus esforços. Quant a la primera víctima mortal a la Comunitat de Madrid, recordem que es tracta d'un home de 54 anys, que ha estat localitzat sense vida, sepultat sota la neu al municipi madrileny de Zarzalejo, situat als afores de la capital espanyola. Per ara, no ha transcendit la causa exacta de la seva mort.

Els primers dos morts, arrossegats pel corrent del riu

Els dos primers morts pel temporal Filomena a Espanya han estat un home i una dona, malauradament arrossegats pel corrent del riu Fuengirola, a la localitat malaguenya de Mijas, a Andalusia. La seva defunció s'ha notificat aquesta passada matinada de dissabte. Al vehicle circulaven dues parelles, els dos morts i dos amics de les víctimes, un matrimoni argentí d'aproximadament uns trenta anys d'edat, als quals s'ha pogut rescatar amb vida. De fet, segons ha informat la Subdelegació del govern espanyol a Màlaga, aconseguien sortir pel seu propi peu: primer l'home i més tard la dona, després de dues hores d'haver estat arrossegada per la llera del riu.

No obstant això, els dos membres de l'altra parella, d'uns 50 anys, haurien quedat atrapats al vehicle i han mort ofegats al riu. Primer, es trobava el cos de la dona dins del vehicle, a les 4.00 hores de la matinada. L'home, en canvi, no ha estat trobat fins les 10.20 hores d'aquest matí de dissabte, a uns 300 metres del punt en què va ser arrossegat el turisme, després d'hores de recerca per part dels submarinistes.

Més de 1500 persones rescatades dels seus vehicles a Madrid

Fins al moment, gairebé 1.500 persones de la Comunitat de Madrid han hagut de ser rescatades dels seus vehicles, on havien quedat atrapades per la neu, segons ha avançat el ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska. Segons Marlaska, el 70% d'aquests vehicles afectats ja estan desocupats i els ocupants estan fora de perill. Les forces de seguretat i els serveis d'emergències continuen les seves tasques de rescat.

Les autoritats del país demanen per sobre de tot precaució a tots els ciutadans, ja que el temporal Filomena, que afecta ara mateix més de mig Espanya, continuarà avançant amb força i deixarà temperatures molt baixes, de manera que la neu passarà a ser gel, situació que pot ser encara més perillosa.