Quatre detinguts per robar a taxistes a Barcelona

Els atracadors utilitzaven armes de foc i esparais de defenses contra les víctimes

Mossos d'Esquadra
Els agents dels Mossos d'Esquadra han detingut quatre homes acusats de robar taxistes a Barcelona | Mossos d'Esquadra

Els Mossos d'Esquadra van detenir el 4 d'abril quatre homes, tots de 21 anys, de nacionalitat espanyola i veïns de Barcelona i de Sant Adrià de Besòs, per vuit robatoris violents a taxistes. Als arrestats també se'ls acusa de quatre delictes de lesions lleus perquè, segons la policia catalana, no dubtaven a agredir-los fins i tot amb una arma per aconseguir els diners.

Els lladres sempre actuaven de matinada, agafaven un taxi a Barcelona i finalitzaven el recorregut al barri de la Mina, a Sant Adià de Besòs, on assaltaven els conductors. Els tres detinguts van passar a disposició del Jutjat d'Instrucció 1 en funcions de guàrdia de Badalona el 4 d'abril, el qual va decretar ingrés a presó per a un d'ells i llibertat amb càrrecs per als altres dos.

La investigació es va iniciar a finals del 2018, quan els Mossos van detectar que s'havien produït diversos robatoris amb violència a Sant Adrià de Besòs i que totes les víctimes eren taxistes. En concret, entre el novembre del 2018 i el febrer del 2019 es van produir vuit robatoris. 

Els lladres sempre feien servir el mateix 'modus operandi'

Les gestions realitzades pels investigadors van permetre determinar que els lladres sempre feien servir el mateix 'modus operandi': actuaven sempre de matinada, agafaven un taxi a Barcelona i finalitzaven el recorregut al barri de la Mina de Sant Adrià de Besos. Un cop arribaven al seu destí amenaçaven el taxista amb una arma blanca o fins i tot amb una de foc en un dels casos. L'agredien físicament o utilitzaven esprais d'autodefensa per robar-li els diners.

  

L'anàlisi de tots els indicis va permetre identificar els autors dels robatoris. Finalment, el 4 d'abril els investigadors amb el suport d'agents de l'ARRO van realitzar dues entrades i registres autoritzats pels Jutjats d'Instrucció 1 i 3 de Badalona en els domicilis dels dos principals autors, un al municipi de Barcelona i l'altre a Sant Adrià de Besòs. Aquestes dues entrades van permetre detenir dos dels presumptes autors.

Hores després, els investigadors van poder detenir els altres dos homes relacionats amb els fets a la localitat de Sant Adrià de Besòs. Un cop a dependències policials es va deixar sense efecte la detenció d'un d'ells. Els tres detinguts van passar a disposició del Jutjat d'Instrucció 1 en funcions de guàrdia de Badalona, el qual va decretar ingrés a presó per a un d'ells i llibertat amb càrrecs per als altres dos.


Comentaris

envia el comentari