Quatre detinguts i 4.000 plantes de marihuana requisades al Maresme

Una part important de la producció anava destinada als coneguts 'coffee shop' d'Holanda | La producció rondaria els 500 quilos i podria tenir un valor d'uns 400.000 euros

Desmantelles dues plantacions amb més de 4.000 plantes de marihuana a Mataró
Desmantellen dues plantacions amb més de 4.000 plantes de marihuana a Mataró | CEDIDA

La policia espanyola ha desmantellat, gràcies a la col·laboració ciutadana, dues plantacions de marihuana instal·lades en naus industrials a un polígon industrial de Mata-Rocafonda de Mataró. Les plantacions comptaven amb més de 4.000 plantes, gairebé 8.000 esqueixos, 69 plantes mare d'1,4 metres d'altura i 80 pots d'hormones d'arrelament, a més de les eines necessàries per als cultius. Les instal·lacions tenien multitud de transformadors per a les làmpades, ventiladors, aparells d'aire condiciona, sistemes de reg, sacs de terra, sistema de filtratge d'ozó per evitar les olors i tot un sistema de control de temperatura, valorat amb més de 100.000 euros.

Les dues naus estaven distribuïdes de manera que una estava dedicada al cultiu, creixement d'esqueixos i plantes mare, i la segona als cabdells de marihuana. La producció rondaria els 500 quilos, de manera que podria tenir un valor al voltant dels 400.000 euros. Els investigadors també van comprovar que les instal·lacions s'abastien amb electricitat obtinguda de manera fraudulenta.

La producció rondaria els 500 qulos i podria tenir un valor al voltant dels 400.000 euros
La producció rondaria els 500 quilos i podria tenir un valor al voltant dels 400.000 euros | CEDIDA

 

Part de la marihuana anava destinada als 'coffee shop'

Segons han pogut esbrinar els investigadors, una part important d'aquesta marihuana que es cultivava a les naus anava destinada als coneguts com a 'coffee shop' d'Holanda, a través d'un grup criminal organitzat integrat per les quatre persones detingudes que tenien un rol diferent. Els detinguts estan acusats de delictes contra la salut pública, frau elèctric i pertinença a grup criminal organitzat.

Així, segons ha donat a conèixer la policia, un ciutadà de nacionalitat holandesa, instal·lat a Catalunya era el cap de la banda i formava com a administrador legal d'una empresa de material agrícola d'abonaments i fertilitzants, cosa que servia per amagar la seva vertadera activitat, a la vegada que podia blanquejar part dels beneficis. Dues persones més, un home i una dona, l'ajudaven amb el cultiu i la cura de les plantes, i un quart membre, home, s'encarregava del transport a Holanda i altres països propers. Aquests tres detinguts són de nacionalitat espanyola.


Comentaris

envia el comentari