Quatre detinguts i 1.000 plantes de marihuana comissades al Garraf

Els agents van detectar un domicili amb un consum elèctric fora del que és habitual
Plantació de marihuana il·legal | CatalunyaDiari.cat

 

La policia ha detingut quatre persones en dues operacions per presumptes delictes de tràfic de drogues. En el balanç de les dues operacions cal comptar també el comís de prop de 1.000 plantes de marihuana que haurien assolit un valor al mercat de prop de mig milió d'euros. La primera operació va tenir lloc el dimarts 4 d'abril a Olivella, al Garraf. Els Mossos d'Esquadra i la Policia Local del municipi van detenir aquell dia dos homes de 23 i 36 anys, de nacionalitat espanyola, com a presumptes autors d'un delicte de tràfic de drogues i un altre de defraudació de fluid elèctric.

Tot plegat arrenca quan els investigadors localitzen un domicili amb una potència elèctrica de 50 ampers, molt superior a l'habitual. A més, a l'exterior del garatge hi havia dos aparells d'aire condicionat en funcionament i totes les finestres i portes estaven tapades perquè no hi entrés la llum del sol. Tot plegat va fer sospitar els agents que a dins hi podia haver una plantació de marihuana. La policia també indica que el llogater de la casa era un jove que hi vivia de manera gratuïta a canvi de vigilar-la.

 

Finalment la policia va escorcollar el domicili, i a dins hi va intervenir unes 400 plantes de marihuana, a banda dels elements destinats al cultiu. Així mateix, tècnics de la companyia elèctrica van inspeccionar la instal·lació i van comprovar que la casa presentava una doble escomesa il·legal. Per tot plegat els investigadors van detenir el llogater i l'home que l'hauria deixat viure a la casa a canvi que la vigilés. Els dos detinguts van quedar en llibertat després de declarar en seu policial, a l'espera que els citi el jutge.

A Canyelles, 600 plantes més

 

La segona operació va tenir lloc a Canyelles, al Garraf, en col·laboració amb els agents municipals. El dimarts 28 de març els policies van detenir dos homes de nacionalitat italiana, de 24 i 37 anys i veïnatge desconegut, també per tràfic de drogues i per un delicte de defraudació de fluid elèctric. La policia indica que arran de la proliferació de plantacions de marihuana a l'interior d'edificis al Garraf, els dos cossos treballen de forma conjunta en diversos dispositius policials per esbrinar-ne les ubicacions i qui són els seus responsables.