Imatge dels Mossos d'Esquadra en un control a Catalunya.

Macabre troballa dels Mossos: troben el cos d'un jove semienterrat (i hi ha una causa)

El cos, en avançat estat de descomposició, ha aparegut gràcies a uns moviments de terra al costat del riu Noguera Ribagorçana | S'apunta a una mort violenta

Aquest dimarts els Mossos d'Esquadra han detingut a quatre persones relacionades amb el cas de la mort d'un jove de vint-i-dos anys a Albesa. El jove, d'origen nigerià, va aparèixer semienterrat a Albesa, a la Noguera el 13 d'octubre del passat 2021.

El cos ha aparegut casualment a partir d'uns moviments de terra produïts a la vora del riu Noguera Ribagorçana i estava en avançat estat de descomposició. La família del noi, veïna de Lleida, va denunciar la seva desaparició a l'octubre. Els detinguts passaran dijous a disposició judicial a Balaguer.

Una identificació complexa

Inicialment, no es va poder identificar el cos. No va ser fins al passat mes de juliol que la Divisió de Policia Científica dels Mossos van aconseguir determinar la identitat de la víctima. Va ser gràcies al seu perfil genètic i a la col·laboració amb l'Institut de Medicina Legal i Ciències Forenses de Catalunya.

L'autòpsia preliminar realitzada que es va fer al cadàver apuntava que es tractaria d'una mort violenta. La víctima era un home de complexió molt prima i hauria mort per un traumatisme cranial. El cas es troba sota secret de sumari.

Tràfic amb immigrants

El passat dimarts els Mossos van arrestar a un veí de Martorell acusat d'un delicte de tràfic il·legal de persones i immigració clandestina. L'home, de quaranta-sis anys, tenia una ordre internacional de detenció emesa per les autoritats del Marroc per traficar amb immigrants. Està acusat per haver cobrat quasi 950 euros per persona a un grup de marroquins per dur-los en llanxa fins a Espanya.

Se li atribueix haver organitzat una operació per portar diverses persones en llanxa a motor des del Marroc fins a Espanya el setembre del 2017. Cadascuna d'aquestes persones hauria pagat deu mil dírhams, equivalents a 946 euros. Les autoritats marroquines havien informat de la possible presència de l'home a Catalunya.

Els Mossos van constatar que acumulava diversos antecedents i que s'havia instal·lat al municipi barceloní de Martorell. L'arrest va ser el 7 d'octubre quan sortir de casa seva a primera hora del matí. El jutge va decretar l'ingrés a presó a l'espera de ser extradit.