Els quatre dubtes que han generat la samarreta de Gabriel i que poden resoldre el cas

Ara, els investigadors intenten descobrir si la seva samarreta té rastres d'ADN d'una segona persona

Imagen de archivo de Gabriel Cruz Ramírez.
El petit Gabriel Cruz Ramírez va desaparèixer fa una setmana | Xarxes socials

Aquest passat dilluns, 5 de març, ha quedat confirmat que la samarreta interior blanca que es va trobar a la zona on la Guàrdia Civil buscava al petit Gabriel Cruz Ramírez des de feia una setmana era del nen. Els investigadors van comprovar que la peça de roba presentava ADN del menor de 8 anys, que va desaparèixer a Las Hortichuelas, al municipi de Níjar. Aquesta troballa podria ser molt més important del que sembla per a la resolució del cas, tal com apunta 'El Español'., ja que genera tot un seguit de dubtes. 

El primer dubte és la misteriosa aparició de la samarreta dissabte a última hora, en una zona propera a la depuradora del barranc Las Águilas. Abans que res, s'ha d'esbrinar és per què no va ser trobada abans, ja que aquesta zona en concret es troba a tan sols tres quilòmetres del lloc on se li va perdre la pista al menor. 

Es tracta d'una zona per on ja havien passat centenars de persones que col·laboraven amb el cas, ja que des de la seva desaparició fins a la trobada de la samarreta havien passat quatre dies. En aquest sentit, els pares han assenyalat que la peça «no es trobava a la vista», i que van «sortir a passejar», i van veure que «estava allà». «Ens vam adonar que podia ser del meu fill. No estava a la vista, sinó entre unes canyes», ha explicat el pare del nen de 8 anys. 

No se sap si portava la samarreta o no

El segon dubte és veure si el menor realment portava la samarreta, o no. El que queda clar, tal com han assegurat completament convençuts els pares del nen, és que era una de les seves samarretes, cosa que, després de les proves d'ADN, també han constatat els investigadors. 

El que passa és que en el llistat que va realitzar la Guàrdia Civil dels objectes i la roba que portava el menor en el moment de la desaparició no constava cap samarreta interior blanca. De fet, els pares no estan «segurs» de si el fatídic dia de la desaparició la portava. 

Los padres de Gabriel escuchando la versión de la Guardia Civil
Els pares de Gabriel Cruz conversant amb un agent de la Guàrdia Civil  | Cedida

 

En tercer lloc, s'ha de veure si realment la samarreta estava seca o mullada en el moment de la troballa. En aquest sentit hi ha un petit problema, ja que aquests últims dies la pluja ha caigut amb ganes a la província d'Almeria i a tota Andalusia en general. Quan el pare de Gabriel i la seva parella van veure la peça, no la van tocar. «Me'n vaig anar immediatament per no xafar ni tocar res». 

És per això mateix que li ha resultat impossible concretar si la samarreta estava seca o mullada quan la van trobar. Aquí és on sorgeix un dels altres interrogants del cas, saber conèixer el temps que la samarreta ha estat entre les plantes fins a ser trobada. 

No se sap si també hi havia ADN d'una segona persona a la samarreta

Per últim, el dubte més important en aquest cas és saber si a la samarreta també hi havia ADN d'una altra persona. «Les proves realitzades han certificat que la samarreta trobada conté ADN de Gabriel Cruz. Continua la seva cerca, la col·laboració ciutadana és fonamental. Si saps alguna cosa, truca al 122, 062 o 091», ha demanat el ministre de l'Interior, Juan Ignacio Zoido a través de Twitter. 

 

Totes les hipòtesis obertes

Mentre a primera hora d'aquest dimarts el dispositiu per trobar Gabriel s'ha tornat a posar en marxa, es pot dir que actualment hi ha diverses línies d'investigació obertes. Entre elles, una de les més importants és estudiar si la samarreta blanca també té ADN d'una altra persona. En aquest sentit, els pares han descartat comentar aquesta possibilitat, ja que «no volen entorpir» la investigació.

Voluntarios durante la búsqueda de Gabriel Cruz
Voluntaris de l'operatiu de cerca del nen desaparegut | EFE

 


Comentaris

envia el comentari