Quatre exalumnes denuncien abusos sexuals que haurien patit a Maristes Lleida

Els fets haurien tingut lloc entre els anys 70 i 80 per part d'un religiós del centre, ja mort
Imatge d'arxiu | Cedida

 

Quatre exalumnes del col·legi Maristes de Lleida han denunciat davant els Mossos d'Esquadra, segons publica Segre i ha confirmat la policia, els abusos sexuals que haurien patit quan estudiaven en aquesta escola per part d'un religiós del centre, ja mort.

 

Els denunciants asseguren que van ser víctimes de tocaments per part del germà Moisès González, entre els anys 1970 i 1980. 'El Periódico' va destapar fa un mes els presumptes casos d'abusos sexuals a Maristes Lleida, arran de l'entrevista del diari a set de les suposades víctimes que asseguraven haver sofert tocaments en aquesta escola lleidatana per part del germà Moisès. Les víctimes, però, podrien superar el centenar, segons els denunciants.

 

La resposta de Maristes

En tenir coneixement de la denúncia pública dels set exalumnes, des de Maristes Lleida van emetre un comunicat on l'escola afirmava que es tracta d'uns «fets molt antics difícilment verificables» i recomanava a les víctimes que denunciessin els fets per «les vies adequades i no només a través dels mitjans de comunicació» per tal de poder ser ateses. Les denúncies dels quatre exalumnes són les primeres que es presenten a Lleida davant els Mossos pels suposats casos d'abusos sexuals al centre.