Vuit ferits, un mort i un desaparegut en l'explosió química de Tarragona

S'ha confirmat que el fum no és tòxic | Hi ha una víctima mortal a Torreforta, relacionada amb l'incident

Imatge de la gran columna de foc i fum provocada per l'explosió
L'explosió s'ha pogut sentir des de diversos punts de Tarragona | Tarragona Digital

ACTUALITZACIÓ - 20:50 h

Finalment, el SEM ha atès a vuit persones: Dos grans cremats que han estat traslladats a la Vall d'Hebron, un en l'helicòpter medicalitzat, un menys greu a l'hospital Joan 23 i cinc de lleus, dos d'ells a l'Hospital de Reus.

ACTUALITZACIÓ - 20:39 h 

Segons ha confirmat el conseller d'interior, Miquel Buch, es confirma la mort d'una persona arran de l'ona expansiva a la casa que s'ha esfondrat, una persona desapareguda i sis persones ferides de diversa consideració: Dos crítics, dos molt greus i dos menys grues.

ACTUALITZACIÓ - 19:58 h

El Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) confirma que hi ha quatre ferits greus, amb pronòstic de grans cremats. Una altra persona, amb pronòstic encara més greu, ha estat evacuada cap a l'Hospital Universitari de la Vall d'Hebron. El president Torra i membres del seu gabinet ja s'han mobilitzat a la zona. 

Ara mateix, hi ha una víctima mortal, que ha perdut la vida en un immoble de Torreforta. La defunció, segons les primeres informacions, estaria relacionada amb l'explosió. S'ha pogut confirmar que el fum no és tòxic; tot i això, els veïns es queixen de la forta pudor.

ACTUALITZACIÓ - 19:25 h

La circulació de trens entre Tarragona i Port Aventura ha quedat suspesa, per ordre dels Mossos d'Esquadra. Des de l'AEQT han explicat que núvol de fum no és tòxic, tot i que des del departament de premsa dels Bombers han assegurat que sí. El confinament, ara per ara, queda restringit a la Canonja i Vila-seca.

Segons les últimes informacions, hi hauria almenys cinc persones ferides. El president Quim Torra i el vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès, es desplacen a Tarragona per seguir els fets.

Protecció Civil ja ha activat l’alerta PLASEQCAT arran de l’explosió a la planta de l’empresa IQOXE, al polígon químic sud de Tarragona. Ara per ara, hi hauria fins a quatre persones ferides greus, i s’han hagut d’evacuar diverses instal·lacions esportives de la zona, al terme municipal de la Canonja. Els Bombers confirmen que el fum és tòxic.

L’espetec s’ha notat des de diversos punts de la geografia del Camp de Tarragona, diversos quilòmetres al voltant. La ciutadania ha vist un raig de llum i instantàniament s’ha sentit l’explosió. Els Mossos d’Esquadra, per la seva part, ja hi han enviat tots els efectius disponibles i demanen que ningú s’acosti a la zona.


Comentaris

envia el comentari