Què passa quan bevem Coca-cola?

El refresc més conegut té efectes immediats i molt nocius per a la salut

La Coca-cola afecta de manera negativa al nostre organisme | Cedida.
 
 
 

Molts tenim clar que alguna cosa dolenta deu tenir aquesta beguda perquè pugui eliminar la brutícia de les bateries del cotxe o deixar lluents les monedes. I tenim raó: Una sola llauna d'aquesta beguda pot causar molt dany en el cos en tan sols 60 minuts.

Els primers deu minuts, deu terrossos de sucre entren en el teu cos.

Al cap de 20 minuts, els alts nivells de sucre en sang fan que el teu cos alliberi insulina des del pàncrees per evitar que la glucosa arribi a nivells perillosos. El fetge solament pot metabolitzar una quantitat màxima, per la qual cosa l'excés es converteix en àcids grassos que es retornen a la sang.

Després de 40 minuts, el teu cos comença a absorbir tota la cafeïna fent que les teves pupil·les es dilatin i la teva pressió arterial augmenti.

Al cap de 45 minuts, el cos estimula la producció de dopamina, fent que et sentis fenomenal. Aquesta reacció es pot comparar amb els efectes del consum d'heroïna.

60 minuts després, l'efecte diürètic de la cafeïna fa que necessitis anar al bany. Però el que rebutges no és solament la beguda, sinó que el que la Coca-cola arrossega amb ella parteix de la teva estructura òssia, és a dir, minerals com calci, zinc i magnesi.

Quan el boom en el teu cos s'acaba, comences a sentir-te molt cansat i irritable, ja que la cafeïna comença a desaparèixer. Devem tenir en compte que el culpable número u és el xarop de blat de moro, que conté molta fructosa, i aquesta substància es troba en infinitat d'aliments processats i begudes.


Comentaris

envia el comentari