El jutge considera que els fets denunciats «presenten característiques» que fan presumir l'existència del delicte

Un jutge admet la querella contra Millo per un possible delicte de prevaricació

S'acusa l'exdelegat del govern espanyol a Catalunya de no impedir les càrregues de l'1-O

El jutjat d'instrucció número 27 de Barcelona ha admès a tràmit la querella presentada per Juristes per la República contra l'exdelegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo per un possible delicte de prevaricació. Així doncs, el jutge investigarà si Millo va cometre aquest delicte perquè no va impedir les càrregues policials de l'1 d'octubre, segons ha anunciat el col·lectiu de juristes. 

L'associació va presentar la querella el passat 22 de juliol perquè considera que la «no actuació» del que llavors era el delgat del govern espanyol «per evitar els danys personals i materials causats per l'actuació desproporcionada de la Policia  l'1 d'octubre passat» vulnera les responsabilitats i funcions del càrrec que ocupava Millo.

En aquest sentit, assenyalen que el seu deure era «garantir la seguretat de la ciutadania» quelcom que «és obvi que Enric Millo no va fer el dia 1 d'octubre del 2017» i afegeixen que «el lamentable resultat el sap tothom». 

Característiques que «fan presumir l'existència del delicte»

A la interlocutòria, el jutge indica que els fets que s'expliciten a la demanda «presenten característiques que fan presumir la possible existència d'un delicte de prevaricació», per la qual cosa, i tenint en compte el que disposa la Llei d'Enjudiciament Criminal, «procedeix a incoar les oportunes diligències prèvies i practicar les diligències essencials encaminades a determinar la naturalesa i circumstàncies del fet, així com les persones que hi puguin haver participat». Com a primer pas, el jutjat disposa que les actuacions es remetin al Ministeri Fiscal per tal que emeti un informe sobre la qüestió.

També et pot interessar...