Quina informació ens dona l'etiqueta dels productes del supermercat?

Com a compradors hem de saber què conté cada producte

Lineal de supermercat | CatalunyaDiari

Per mantenir la nostra salut alimentària, hem d'estar atents a allò que apareix a les etiquetes dels productes. La gent cada vegada ho té més en compte i, per això, els aliments processats van tenint menys adeptes. Les etiquetes nutricionals han de servir-nos per conèixer quins ingredients i additius conté cada producte que finalment consumim. Per això és important fixar-nos amb els detalls i saber interpretar-los, per tal que la nostra compra final sigui la millor. En escollir el producte, això és el que hem de tenir en compte de l'etiqueta segons indica el portal 'Ideal':

Data de caducitat: ha de ser-hi en tots els productes i informa de la seguretat i qualitat de l'aliment. S'aplica en aliments amb major risc microbiològic com les carns, els peixos, etc. Passada la data marcada a l'etiqueta, és perillós per a la nostra salut consumir-lo, ja que el producte es pot trobar en mal estat.

— Ingredients: hem de mirar-ho per saber si conté alguna cosa que no podem menjar perquè som al·lèrgics o intolerants. Els ingredients van en ordre decreixent de pes i, a la mateixa llista, s'inclouen els additius i els números E (codis assignats). 

Forma de conservació: cal saber com hem de conservar-los per tal que es mantinguin sans i segurs. Alguns han de consumir-se en poc temps després de ser encetats o altres cal conservar-los a una temperatura determinada.

— Calories: representen el valor energètic que aporta l'aliment i sol expressar-se per cada 100 grams.

Macronutrients i micronutrients: els macronutrients són les grasses saturades, les «dolentes», i les insaturades, les «les bones», ambdues necessàries pel bon funcionament de l'organisme. També s'hi troben els hidrats de carboni, els sucres i les proteïnes. Els micronutrients són les vitamines i minerals que contenen els aliments.


Comentaris

envia el comentari