rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

SORTEIG:

🥑 Guanya un completíssim lot de productes ECO BonPreu! És molt fàcil!

Quini ha mort 25 anys després que el seu germà, Jesús, ofegat per salvar una família a Cantàbria

El que fos llegenda de la porteria de l'Sporting de Gijón va morir en un acte heroic

 

Jesús Castro i 'Quini', a un Sporting de Gijón - Barça | Cedida

 

La mort d'Enrique Castro González, 'Quini', ha fet recordar un altre important futbolista asturià, de fet és el seu germà. Va ser porter del mateix equip on també va jugar el seu germà, l'Sporting de Gijón, en va ser jugador durant gairebé 20 anys, des de 1968 fins a 1985. Jesús va morir ara fa 25 anys quan va realitzar un gran acte heroic.

  

 

 

Tot va succeir a la platja d'Amió, a Cantàbria, allà Jesús Castro es trobava de vacances, era 26 de juliol de 1993. En aquella jornada, tot i ser estiu, les condicions climatològiques eren força adverses i a les platges ondejaven banderes vermelles.

  

 

 

Una família d'anglesos no van fer cas de l'advertència que implica aquesta bandera i el pare i els seus dos fills, un de 7 anys i l'altre de 9, es van quedar atrapats dins l'aigua. El corrent els arrossegava i els impedia sortir. Castro ho va veure tot, i va ser en aquell moment que va decidir realitzar una gran acció que tràgicament va posar fi a la seva vida.

 

'Quini', a l'homenatge realitzat a Jesús a la platja d'Amió | Cedida

 

El futbolista va entrar a l'aigua, va arribar fins al pare i els dos fills i va aconseguir portar-los a tots a terra. Després d'això Jesús Castro no va ser capaç de sortir de l'aigua, havia quedat esgotat per l'esforç realitzat. Les onades van acabar portant-lo cap a dins del mar i va morir ofegat.

Homenatges a Jesús Castro

Aquesta gran acció heroica va fer que fos homenatjat de moltes formes. A la mateixa platja on van succeir els fets van posar-hi una placa amb el seu nom, en record d'allò que va fer.

 

La placa col·locada a la platja d'Amió en record a Jesús Castro | Cedida

 

No va ser aquest l'únic homenatge que se li va fer. Alguns mesos després, l'Sporting de Gijón va organitzar un torneig al seu camp dedicat al futbolista. En ell, l'equip asturià es va enfrontar a un combinat de jugadors de la Lliga espanyola, en una trobada per recordar la figura del porter.
 

L'ajuntament d'Oviedo, d'on era originari Jesús Castro, també va decidir homenatjar-lo. Per això, va destinar un carrer de la ciutat a portar el nom del porter, es troba al barri de la Corredoria, zona representativa per a l'esportista.
 

Finalment, l'últim gest memorable que es recorda va ser el realitzat al Parc Anglès de Gijón, que va canviar el seu nom el 2008. Actualment, es coneix com el Parc dels Germans Castro, en honor a Jesús i 'Quini'.

 

Imatge del Parc dels Germans Castro | Wikipedia

Llegenda al Molinón

El porter només va fer carrera professional a Astúries, convertint-se en un referent durant els 19 anys que va estar defensant l'elàstica blanc-i-vermella. Des de 1968, fins a 1985, Jesús Castro va disputar 316 partits amb l'Sporting. Va aconseguir dues vegades la Copa del Rei, i un subcampionat de Lliga, en la temporada 178-79. Es va convertir en un dels porters més recordats del club.

 

'Quini' i Jesús Castro, durant la seva etapa com a futbolistes | Don Balón

 

Tots dos germans, Jesús i Enrique Castro, el porter i ‘El Brujo’, dues llegendes del futbol asturià, van marcar un abans i un després en l'esport espanyol. Un detenia els gols, mentre l'altre els celebrava. Dues figures que el futbol sempre recordarà.

Clica aquí per rebre les últimes notícies d'actualitat. Gratis al teu mòbil!

🥑 Un completíssim lot de productes ECO BonPreu pot ser teu fent clic aquí. Participa ara!

Comentaris