Denuncien el racisme d'un vigilant a un grup de joves immigrants a l'estació de Girona

L'empresa de seguretat està investigant els fets

Imatge del vigilant de seguretat
Captura del vídeo del vigilant de seguretat | Twitter

L'Espai Antiracista de Girona, una entitat que s'encarrega de denunciar el racisme social i institucional per combatre'l, ha publicat un vídeo al seu compte de Twitter en què es mostra el tractament vexatori d'un vigilant de seguretat de l'estació de tren de Girona a diversos joves immigrants.

Tal com es pot veure en les imatges, el vigilant exigeix als joves que li mostrin el bitllet de tren; els nois li qüestionen per què només els hi demana a ells i no també a les altres persones. «Tu ets tonto o ets tonto?», contesta violentament el guàrdia a un dels joves, quan es neguen a entregar-li el bitllet.

Just després, li pregunta a un si l'han expulsat del Marroc «per maricón» i, quan el jove demana respecte, li dius que «si vols respecte, marxa al teu país». L'associació assegura que els nois estaven asseguts en un banc de l'estació i que en cap moment s'haurien colat. Font d'Adif, en la mateixa línia, han informat que han demanat l'empresa de seguretat Prosegur que suspengui el guàrdia de forma cautelar. Prosegur, per la seva banda, ha obert una investigació per esclarir els fets i decidir. 

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari