El radar per trams de l'A-2, a l'Urgell, multa més de 7.000 conductors en un any

L'SCT ha iniciat 5.296 expedients en el trajecte Vilagrassa-Tàrrega, mentre en sentit invers, entre Tàrrega i Vilagrassa n'ha encetat estat un total de 1.979

Radar per trams entre Tàrrega i Vilagrassa
Radar per trams entre Tàrrega i Vilagrassa | CEDIDA

El doble radar de tram de l’A-2 instal·lat entre Tàrrega i Vilagrassa, a l’Urgell, ha multat més de 7.275 vehicles des de la seva entrada en servei el 4 de desembre de 2017 i fins al 31 de juliol d’enguany. Quelcom que representa, en aquesta línia, una mitjana de 34 expedients al dia.

El radar de tram o cinemòmetre multa els vehicles que circulen per sobre de la velocitat permesa a la via. En el cas d’aquest tram de l’A-2 és de 120 quilòmetres per hora, fent el càlcul del temps que tarden els vehicles a recórrer els quilòmetres des d’on se situa el radar d’inici i el d’acabament del tram. En total, el Servei Català del Trànsit (SCT) ha iniciat 5.296 expedients en el trajecte Vilagrassa-Tàrrega, mentre en sentit invers, entre Tàrrega i Vilagrassa han estat un total de 1.979, segons les dades facilitades pel SCT.

Radar per tram situat al túnel de Vielha
Radar per tram situat al túnel de Vielha | CEDIDA

 

El segon radar per trams a Lleida

Aquest radar instal·lat entre Tàrrega i Vilagrassa es converteix en el segon radar per trams a la demarcació de Lleida després del que es va instal·lar fa uns anys al túnel de Vielha.

Actualment, funcionen 21 radars d’aquest tipus en el conjunt de la xarxa viària catalana. Amb l’ampliació de 10,27 quilòmetres més que suposa el tram de Tàrrega a Vilagrassa, la xarxa viària catalana està equipada amb un total de 114,11 quilòmetres controlats per aquest sistema de velocitat mitjana.

Radar per trams a Sant Perpètua de Mogoda

El passat mes d’agost el Servei Català de Trànsit va anunciar que entrava en funcionament el radar de tram de l’AP-7, que estava destinat a ser instal·lat entre Santa Perpètua de Mogoda i Mollet del Vallès.

Aquest va suposar el primer dels tres radars de tram que el conseller d’Interior, Miquel Buch, va anunciar que s’instal·larien durant l’estiu. En total, l’aparell comprèn 5,971 quilòmetres de longitud, i controlarà la velocitat dels vehicles, que no poden sobrepassar els 120 km/h.


Comentaris

envia el comentari