Nous radars de tram a l'A-2 a l'Anoia i a l'AP-7 al Vallès

El conseller d'Interior, Miquel Buch, ha explicat que dos aparells controlaran la velocitat a l'autovia, mentre que a l'autopista hi haurà tan sols un

Imatge d'arxiu d'un radar de tram a l'autovia A-7 a Tarragona
Imatge d'arxiu d'un radar de tram a l'autovia A-7 a Tarragona | CatalunyaDiari.cat

El conseller d'Interior de la Generalitat, Miquel Buch, ha anunciat aquest dimecres, 11 de juliol, que el departament implantarà tres nous radars de tram a la xarxa viària catalana, per tal de controlar la velocitat dels usuaris. En concret, Buch ha indicat que els nous aparells se situaran a l'autovia A-2, entre els municipis de Jorba i Igualada, a la comarca de l'Anoia, i també a l'autopista AP-7, entre Santa Perpètua de Mogoda i Mollet del Vallès. 

Els radars de tram, un funcionament molt simple

Els radars de tram són els que més sancions apliquen al nostre país. El primer aparell es va instal·lar l'any 2009, en el túnel de Vielha, i ara, nous anys després, ja hi ha uns 27 distribuïts per tota la xarxa viària catalana. El seu funcionament és ben simple, ja que es basa en dues càmeres de visió artificial infraroja, situades al començament i al final del tram escollit. 

Els aparells registren la matrícula dels vehicles quan entren en el tram controlat, i també quan surten. A partir d'aquí, l'ordinador fa un càlcul per veure si la velocitat utilitzada per superar el trajecte ha estat superior a la permesa, basant-se en el temps que s'ha tardat a recórrer el trajecte. En total, l'any passat els radars de tram van multar diàriament uns 364 conductors. 

En total, arreu de Catalunya hi ha 27 radars de tram
En total, arreu de Catalunya hi ha 27 radars de tram | CatalunyaDiari.cat.

 

Cal dir que, a tot Catalunya, hi ha uns 238 radars, dels quals 211 són fixes. Segons van explicar el Servei Català de Trànsit (SCT) fa uns mesos, la clara aposta per aquests aparells ha fet que el territori català se situï com un dels que tenen una ràtio més gran de radars per habitants i quilòmetres de carreteres. La darrera tendència és la implantació de radars de tram, i la demarcació de Barcelona és on més presència hi ha d'aquests aparells. 


Comentaris

envia el comentari