rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

Rafael Català, sobre el jutge que va demanar l'absolució de 'La Manada': «Té un problema i tots ho saben»

El ministre ha explicat també que li consta que aquest acumula «alguns expedients oberts»
Una de les manifestacions en contra de 'La Manada' | CatalunyaDiari.cat

 

La sentència de 'La Manada' a nou anys de presó per agressió sexual a la jove madrilenya durant les festes de 'San Fermín' ha generat moltíssima controvèrsia. Prova d'això, és que el ministre de Justícia, Rafael Català, ha optat per dur a terme un petit recés i parlar obertament sobre el jutge que va demanar l'absolució de tots els membres del grup.

 

Durant aquests dies, de fet, el mateix ministre ja ha deixat molt clara la seva posició en contra de la sentència. Català, en aquest sentit, ja va demanar a la secció penal de la Comissió General de Codificació que analitzi si els delictes que envolten al cas estan ben tipificats. Ara, però, Català ha tornat a alçar la veu i ho ha fet per criticar durament el jutge Ricardo González, qui va demanar l'absolució de 'La Manada'. 

 

 «Tots saben que té algun problema singular», ha explicat aquest matí el ministre. 

 

 

Ricardo González, el jutge que va demanar l'absolució, amb expedients oberts

A través d'una entrevista a la COPE, el ministre ha explicat que «em sorprèn» que el Consell General del Poder Judicial (CGPJ) no hagi actuat «preventivament».

 

Així doncs, el mateix Català ha relatat: «Em sorprèn, sobretot entre els membres de la carrera que coneixen el cas, que quan tots saben que una persona té un problema i té una situació singular, el Consell no actuï i després es produeixin resultats singulars. Això es podria haver evitat».

 

En justificació de les seves paraules Català ha assegurat: «A mi m'han dit que és una persona que ha tingut alguns expedients, que té algun problema». Tot i això, el mateix català ha explicat que li semblava una «frivolitat» que, sense més dades sobre la taula, es demanés la inhabilitació d'aquest jutge per part d'alguns sectors. 

 

'La Manada' en una imatge de les festes on van ocórrer els fets | Cedida