‘La Manada’ espera a la presó la sentència judicial amb tota classe de comoditats

Entre elles, es troben instal·lacions esportives, televisió i facilitats per estudiar
'La Manada' | Cedida

 

Tot i que els advocats de ‘La Manada’ van tractar, per cinquena vegada, que el tribunal els permetés esperar en llibertat la sentència definitiva del judici , al final es va desestimar la petició i tots van haver de seguir esperant a la presó.

Així els cinc acusats de violació en grup van tornar a la presó, on hauran de passar, almenys, un mes d'espera, fins que els magistrats determinin la seva culpabilitat o no.

Amb comoditats i una rutina estable

Segons informa ‘ABC’, tots ells tornen a la mateixa rutina que porten seguint els últims 16 mesos, moment en què van ingressar a la presó per primera vegada. Allí juguen al futbol, van al gimnàs i conversen entre ells; a efectes pràctics fan gairebé el mateix que feien fora, encara que amb l'evident privació de llibertat.  

Ángel B. José Ángel P. i Jesús I. tenen la «sort» d'estar a la mateixa presó: la presó de Pamplona. De fet, dos d'ells comparteixen cel·la i el tercer està molt prop d'aquests.

Segueixen els tres una rutina constant: a les 8 del matí s'aixequen i esmorzen. A les 13.00 hores mengen i són retornats a les seves cel·les durant una estona. Prop de les 20 hores sopen i a les 21 hores tots han d'haver tornat ja a les cel·les fins a l'endemà.

Els presos expliquen, entre altres facilitats, amb televisors que es poden adquirir en l'Economat de la presó. El centre penitenciari tenia intenció d'instal·lar-los de forma gratuïta però com aquesta decisió va provocar certa repulsa social, va optar perquè el millor anava que els interns haguessin de comprar-les.

Els tres acusats esmentats tracten d'aprofitar el millor que poden la seva situació: José Ángel P. es posa en forma al gimnàs, de fet, ha aconseguit perdre gairebé 30 quilos. Per la seva banda, Jesús I. treballa dins de la perruqueria de la presó i Ángel B. estudia per obtenir el seu certificat escolar.

Els altres dos acusats, el militar i el guàrdia civil, es troben en una presó diferent: la presó d'Alcalà d'Henares, un centre penitenciari de caràcter militar. No obstant això, no existeixen grans diferències entre les penitenciàries militars i les civils.

Aquests, igual que els altres membres de 'La Manada', també disposen de facilitats semblants: biblioteca, gimnàs i diversos espais esportius.

ATENCIÓ: Nou servei del Catalunya Diari. Ara t'enviem les notícies de la teva província o ciutat, totalment gratis al mòbil. Fes clic aquí i prova-ho! T'encantarà!

El tribunal va desestimar la seva petició de llibertat provisional per dos motius rellevants: primer, per existir una altra causa similar en la qual estan imputats; i segon per existir risc de fugida. Per això, independentment de la decisió judicial, els cinc acusats hauran d'esperar a la sentència definitiva a les seves respectives presons.
 

Una de les cel·les de la presó | ABC