Una patrulla de la Guàrdia Civil en una imatge d'arxiu

Ramón, de 21 anys i malalt, mort pel seu pare: «La policia vindrà per mi»

El jove era addicte a substàncies estupefaents i tenia una ordre d'allunyament contra la seva família

Ahir mateix una tràgica notícia transcendia a les portades de tots els mitjans nacionals. Un cas de parricidi va tenir lloc al Cabanyal, València. I és que, sense justificar el crim, s'allunya de tots els que s'acosten a la seva naturalesa macabra.

Ramón patia greus addiccions i tenia una ordre d'allunyament contra els seus pares. Però ahir, el seu progenitor va decidir posar fi a la seva vida enviant-li un missatge a la seva dona: «tot arreglat».

Els dies anteriors a l'assassinat va causar imperfectes i danys a la finca del carrer José Aguilar de València. Tot i que existia una ordre d'allunyament, el jove va tornar a presentar-se al domicili. «Aquesta nit vindrà a buscar-me la policia», comentava hores abans en un bar pròxim a la casa familiar.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

El pare va posar fi a la vida de Ramón per estrangulament i després de clavar-li diversos cops al cap. Els fets van passar entre la nit de dissabte i la matinada de diumenge. La informació sobre el missatge a la seva parella va ser revelada pel 'Diari de Girona', així com la resta de la història.

«El meu marit ha matat el meu fill»

Segons altres testimonis als quals ha accedit 'El Español', es coneix que quan el progenitor va presentar-se a casa la dona en estat de xoc va començar a cridar. Els veïns van escoltar el tràgic succés, i una mica més tard de mitjanit la Policia es va presentar al domicili.

L'homicidi continua sent una autèntica incògnita, ja que encara toca estimar si el que ha passat va ocórrer en defensa pròpia, o va ser premeditat. Pels antecedents que acompanyen el cas, es pot intuir almenys que no és simplement un crim passional.

La trucada a les forces de l'ordre va ser realitzada per la mare del jove, en cap cas per la mateixa víctima. De moment, no hi ha un clar indici de com van succeir els fets. Però després de la primera recol·lecció de proves se sap que el pare va deixar entrar al menor.

A partir d'aquest moment es va iniciar una baralla entre tots dos. Així mateix, el cap de família li va colpejar amb un objecte contundent en repetides ocasions. Tot seguit, es va abalançar sobre ell i li va asfixiar fins a posar fi a la seva vida.

Encara està per aclarir si la mort es va produir per culpa del cop o de la maniobra posterior. En tot cas, una informació que sí que ha arribat a la policia és que l'actitud violenta del noi s'havia aguditzat en les últimes jornades.

No obstant això, en un ambient de tal polaritat, els veïns de la zona observaven a tots dos en un bar parlant tranquil·lament unes setmanes abans de l'esdeveniment.

Els problemes d'addicció

La notícia, sens dubte, ha commocionat el veïnat, que la seva major part era coneixedor del problema d'addicció que tenia Ramón. «Era un noi malalt. Ningú, per greus problemes d'addicció que pateixi, mereix una mort com aquesta», comentava una persona de l'edifici en el qual habita la família.

També ha volgut pronunciar-se la seva professora, a qui «va ensenyar els tranquil·litzants que estava prenent, ell volia sortir, superar-lo. Algú amb problemes d'addicció que arriba a tenir una ordre d'allunyament dels seus pares ha de ser atès per tractar-se», assegura.

Tot i l'ordre interposada per un jutge amb motiu de protegir els progenitors, Ramón continuava deambulant per la zona. «Jo mateix el vaig veure també dissabte a la tarda, em vaig creuar amb ell a l'ascensor», comenta un altre habitual del barri.

Segons apunten les primeres passes de la investigació, també s'ha assenyalat que tota la situació amb el fill havia danyat la relació de parella. Precisament en aquest instant, la mare no es trobava en el domicili familiar.