Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Fotomuntatge d'una Guàrdia Civil i la cara d'Esther López, la jove de 35 anys desapareguda

Ramón 'El Manitas' trenca el silenci sobre Esther López i envia un avís

Ramon, l'única persona detinguda pel cas d'Esther López, ha parlat contundentment

La desaparició i la mort d'Esther López segueix sense resoldre's. Encara que ja es coneix com va perdre la vida, encara no se n'ha detingut el responsable. Avui un dels que han estat sospitosos, Ramón José G, ha llançat un comunicat demanant informació veraç i advertint que prendrà mesures legals.

En concret, ha avisat que emprendrà les accions judicials pertinents contra les notícies que li causin mal a ell i al seu entorn.

El veí sospitós en el cas d'Esther López dona un comunicat

Des que la jove de Valladolid va desaparèixer al gener i va ser trobat el seu cos 24 dies després ha estat intensa la investigació. Aquesta ha posat al disparador mediàtic l'Óscar, que la va veure amb vida per última vegada, i el Ramón. Es tracta d'un veí de Traspinedo que fins ara ha estat l'única persona detinguda pel succés, encara que finalment va ser posat en llibertat.

Fa uns dies, el primer va donar un comunicat demanant respecte al seu honor i intimitat i sol·licitant que no es publiquin informacions falses. I avui l'encarregat de fer-ho ha estat el segon, com ha revelat Europa Press.

Aquest home ha parlat a través del despatx de la seva advocada, Lorena Iglesias Palacio. Ho ha fet per, entre altres coses, desmentir que hagi donat declaracions fora de seu judicial. I també per demanar «veracitat i prudència» amb les notícies que es publiquen.

Fotomuntatge d'Esther López i un cotxe inspeccionat per la policia científica
Ramón ha demanat veracitat a les notícies  | CatalunyaDiari

En aquest punt, ha deixat clar que «les afirmacions que es realitzen en diferents mitjans de comunicació sobre la seva persona estan basades en meres suposicions sense cap fonament. És per això que demanem de nou que cessi la publicació d'informacions esbiaixades sobre el cas. Informacions que només donen lloc a l'establiment de conjectures que no beneficien ningú».

Per aquest motiu, ha sol·licitat que «s'imposi el rigor informatiu de qualsevol publicació per part dels mitjans de comunicació».

Ramón, el veí d'Esther López, i altres detalls de la declaració pública

Qui fos sospitós de la mort de la jove també ha aprofitat el comunicat esmentat per sol·licitar més coses. En efecte, per demanar que deixi d'associar-lo al sobrenom 'El Manitas'.

Així mateix, ha deixat de manifest que no compta amb antecedents penals, com s'ha arribat a publicar. Cosa que la seva pròpia advocada ja va indicar quan ell va ser privat de llibertat per aquest cas. En aquell moment ella va dir: «Compta amb antecedents policials per diferents motius, però no amb antecedents penals perquè mai no ha estat condemnat».

Finalment, ha explicat que està disposat a prendre mesures legals contra les informacions que atemptin contra el dret a l'honor. També les portarà a la pràctica si arriben a ferir-lo a ell o a les persones que formen part del seu cercle.

Imatge d'Esther López a La Maña, on va desaparèixer.
Ramón està disposat a prendre mesures judicials   | Google Maps

Per concloure aquest comunicat, Ramón i el seu equip d'advocats han estat molt clars i contundents. Han exposat que «ens agradaria recordar i apel·lar al dret de presumpció d'innocència, així com també al dret a l'honor i al dret a la intimitat de què gaudeixen totes les persones dins del nostre ordenament jurídic».

D'aquesta manera, vol evitar que se'n segueixi parlant als mitjans amb dades i detalls que no considera ajustats a la veritat en el cas d'Esther. Un cas que ha fet un gir radical les últimes hores al revelar-se que una dona està ara al punt de mira. Exactament, una prova d'ADN vindria a deixar de manifest que una dona va poder ajudar a moure el cos de la jove.