Reclama despullada per demanar un habitatge digne a Sant Cugat

La dona fa quatre dies que protesta a la plaça de l'Ajuntament

Imatge de la dona realitzant la protesta a Sant Cugal de Vallès
Imatge de la dona realitzant la protesta a Sant Cugal de Vallès | Tot Sant Cugat

Una inusual protesta s'està desenvolupant en les últimes jornades davant de l'Ajuntament de Sant Cugat, al Vallès Occidental. Des del dia 12 de setembre, una dona ha decidit instal·lar-se a la plaça, totalment despullada, per reclamar el seu dret a gaudir d'un habitatge digne.

Mentre espera que autoritats municipals contactin amb ella per valorar la situació, l'afectada continua realitzant el seu reclam, exhibint cartells en els quals es pot observar frases com: «L'Ajuntament et deixa en pilotes» o «L'Ajuntament de Sant Cugat del Vallès té un màster en corrupció».

L'origen de la protesta

La dona, entrevistada pel diari local 'Tot Sant Cugat', ha informat que els motius de la seva protesta venen originats perquè comparteix pis amb una persona de la qual vol «distanciar-se». No obstant això, els pisos que ha trobat «estan a uns preus abusius», els quals no pot aspirar-hi pels seus ingressos.

De la mateixa manera, ha indicat que, després d'una visita a Serveis Socials, li van dir que, com que té «uns recursos», s'havia «d'aguantar». «Si tinc un problema amb aquesta persona, ho he de parlar amb la treballadora social del CAP», lamenta l'afectada.

L'actuació de l'Ajuntament de Sant Cugat

Una vegada difós els motius de la seva protesta, la dona ha aprofitat per carregar contra l'Ajuntament de Sant Cugat del Vallès, al qual reclama que no posi en mans de la ciutadania pisos de protecció oficial, als quals podrien servir com a alternativa per persones en la seva situació.

«Amb el pressupost que té l'Ajuntament, és una vergonya que no hi hagi un sol pis tutelat», reclama la protagonista d'aquesta història. D'aquesta manera, són les autoritats municipals les que tenen actualment la pilota a la seva teulada, per trobar una alternativa favorable per totes les parts implicades.

De fet, tot sembla indicar que l'alcaldessa de la localitat vallesana, Carmela Fortuny, hauria pres les primeres mesures per realitzar una actuació. La representant local s'hauria interessat per la situació de la dona, a la vegada que els serveis socials estarien treballant per trobar una solució.

No obstant això, el que sembla evident és que l'afectada no té previst deixar de reclamar els seus drets com a ciutadana. De moment, són quatre els dies que s'ha instal·lat, completament nua, a la plaça de l'Ajuntament i faltarà veure si la situació troba una solució aviat per poder tornar a la normalitat del municipi.


Comentaris

envia el comentari