Recuperen al Montsià una àncora valorada en 6.000 euros

La peça estava guardada en un magatzem de Sant Carles de la Ràpita i estava anunciada en una plataforma de comerç 'online'

àncora
L'àncora, valorada en 6.000 euros, havia estat trobada al fons del mar i es venia a través d'una plataforma de comerç 'online' | Cedida

La Policia Judicial de Tortosa ha recuperat d'un magatzem de Sant Carles de la Ràpita, a la comarca del Montsià, una àncora de la segona meitat del segle XVIII o primera del XIX, la qual s'estava venent per Internet. En aquest sentit, la Guàrdia Civil porta investigant aquest cas des de l'octubre de 2018, quan es va tenir coneixement de l'existència de l'anunci de la seva venda.

L'àncora va ser trobada al fons del mar

En fer-se una sèrie d'actuacions i comprovacions per saber la procedència de l'àncora, els agents es van posar en contacte amb el venedor i, així, acreditar la seva legalitat. En aquest sentit, no es va aportar cap mena de documentació que ho fes i va explicar que va ser un familiar seu qui va extreure l'àncora del fons del mar.

Després d'aquests fets, es va sol·licitar un informe al Departament de Cultura i al Servei d'Arqueologia i Paleontologia de la Generalitat de Catalunya, amb motiu d'acreditar la seva identificació, catalogació i valoració i, així, poder corroborar el seu valor històric. Així doncs, es va determinar que l'àncora és de la segona meitat del segle XVIII o primera del XIX, amb un valor d'aproximadament uns 6.000 euros.

Un delicte d'apropiació de patrimoni històric

En haver-se fet tots els estudis pertinents, posat de manifest el valor històric d'aquesta àncora i la Guàrdia Civil haver rebut l'informe, es va prendre declaració, en qualitat d'investigat no detingut, al venedor, així com a la persona que va extreure-la del fons del mar. 

Aquest interrogatori es va fer per la presumpta comissió d'un delicte d'apropiació indeguda de patrimoni històric. En aquest sentit, es va traslladar les actuacions al jutjat d'Instrucció de Guàrdia d'Amposta, quedant dipositada l'àncora.


Comentaris

envia el comentari