IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

URGENT

🚨 El Govern confirma que decretarà un toc de queda nocturn a Catalunya

Es registren tremolors a les Canàries que podrien donar lloc a enormes tsunamis en Espanya

El tsunami submergiria per complet el nord-est africà i el sud del Regne Unit en qüestió d'hores

El parque natural Cumbre Vieja en La Palma, Islas Canarias
El parc natural 'Cumbre Vieja' en La Palma, Illes Canàries | Cedida

A ningú se li escapa que l'arxipèlag de les Illes Canàries és un territori volcànic, encara que ha estat dormit durant els últims segles. Els vulcanòlegs havien estat tranquils durant tot aquest temps, però uns tremolors recents a les illes podrien canviar-ho tot. En concret, han estat centenars de tremolors que s'han registrat a La Palma, al voltant d'un volcà que porta gairebé 500 anys sense entrar en erupció. Els experts assenyalen que l'epicentre d'aquesta recent activitat sísmica és el volcà 'Cumbre Vieja', un dels punts més alts de l'illa.

La perillositat d'aquest fenomen no solament resideix en la violència de l'erupció, que afectaria diversos quilòmetres a la rodona, sinó en el megatsunami derivat de l'activitat sísmica que submergiria per complet el nord-est africà i el sud del Regne Unit en qüestió d'hores, una catàstrofe sense precedents que canviaria per sempre la fisonomia del nostre planeta. Un equip de científics ja s'ha preocupat per aquest tema i ha posat rumb a la Palma per fer monitoratge dels moviments del volcà.

«Es realitzarà un continu seguiment, ja que no es pot donar per finalitzat l'episodi», assegura el comunicat. Segons dades de l'Institut Geogràfic Nacional d'Espanya, amb prou feines dos dies —entre el 13 i el 15 d'octubre— es van registrar més de 50 terratrèmols lleus, el major dels quals va arribar als 2,7 graus en l'escala de Richter. En el pitjor dels casos, el megatsunami que es produiria a causa d'aquesta activitat podria generar onades de fins a 600 metres d'altura. Autèntics monstres sobre el mar.

.


Comentaris

envia el comentari