Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

El relat dels fets: com l'autor del crim de Susqueda va matar la seva exparella a sang freda l'any 1997

La va esperar en un carrer durant hores, la va cridar per seu nom i li va disparar quatre trets per l'esquena
L'home, Jordi Magentí, detingut, durant el judici que es va celebrar a Girona. | Cedida TV3

 

L'home que els Mossos d'Esquadra han detingut aquest dilluns acusat de ser l'autor material de l'assassinat dels dos joves del pantà de Susqueda ja tenia al seu historial delictiu haver matat a la seva parella l'any 1997. Jordi Magentí, i segons en aquell moment es va poder donar per provat per un jurat popular, va posar fi a la vida de la seva dona amb una escopeta semiautomàtica marca Browning. Imputat per assassinat, va ser condemnat a quinze anys de presó.

 

Era un quart de cinc de la tarda del 4 de desembre de 1997 quan l'home, amb tres cartutxos de matar javalins a l'escopeta, va estar esperant a la seva parella al mig del carrer. Es va amagar entre uns cotxes un carrer que sabia que ella hi passaria i, al cap d'un parell d'hores, quan la va veure, va sortir, la va cridar pel seu nom i li va disparar per l'esquena tres trets. L'home va ferir a la dona al lateral del cos i va acabar caient a terra.

 

Va tornar a carregar l'escopeta

Jordi Magentí encara portava a la butxaca un altre cartutx de perdigons, el va carregar a l'escopeta i va efectuar un últim tret a l'esquena de la dona, que ja estava estirada a terra. Un dels trets, dels quatre que va disparar, va impactar al pulmó de la dona, destrossant-lo. La dona va morir a l'acte.

L'home la va esperar amagada entre uns cotxes per evitar que la dona el pogués reconèixer i es pogués defensar. Durant el judici el jurat popular també va poder donar per provat que en el moment de l'assassinat l'home patia un trastorn mental que disminuïa lleument la seva capacitat per poder controlar els seus actes, tal com es recull en la sentència que va dictar el jutge que va instruir el cas.

 

 

L'home, durant el judici, i com es pot veure en aquest vídeo, va explicar que s'havia «tornat boig» i que no rercordava com havia disparat contra la seva dona. No recordava, durant el judici, si havia disparat «un tret, dos o tres.»

Des del mes d'abril de 1997 que la parella s'havia separat, tal com també es recull en la documentació judicial d'aquell moment. En el moment de l'assassinat ja no eren parella.

 

S'havien casat l'any 1979

Jordi i la dona assassinada, Maria Josefa G. F., s'havien casat l'any 1979 i havien tingut dos fills, l'any 1981 i l'any 1990. Un d'aquests dos fills, el més jove, també ha estat detingut pels Mossos avui per la seva relació amb l'assassinat dels dos joves al pantà de Susqueda. Els Mossos d'Esquadra estan escorcollant la casa dels dos i també la casa natal, on viu la mare i àvia dels detinguts a Anglés. Les detencions s'han fet a Santa Coloma de Farners i Salt, on residien els dos. La detenció s'ha fet avui per evitar la fugida de l'home, que, segons els Mossos, volia marxar a Colòmbia i no tornar a l'Estat espanyol.

 

L'home també va ser condemnat a pagar quinze milions de pessetes a cada un dels seus fills i dos milions de pessetes a la mare de la dona assassinada.

Comentaris