ARA MATEIX

🔴 Jordi Cuixart surt de la presó de Lledoners

El relat d'en Marc, el noi que es va enganxar a la marihuana amb 14 anys

«Quan tenia 16 anys em van hospitalitzat en un centre de conducta»
Imatges d'arxiu. | CatalunyaDiari.cat

 

Actualment el Marc té 20 anys, i ara fa dos anys que li van donar l’alta al centre de conducta on el van ingressar els seus pares. El jove ha explicat en una entrevista al programa de RAC 1, «No ho sé», que s’havia enganxat a la Marihuana amb només 14 i quin ha estat el procés al qual s'ha hagut de sotmetre havia per desintoxicar-se.

 

En Marc explica que a partir dels 14 anys, va tenir un problema de consum «de marihuana i haixix, i a part vaig començar a tocar altres substàncies més dures». El jove, en aquest sentit, relata sobre les drogues que «van tenir un efecte de rebot en la meva personalitat i això va provocar una sèrie de conductes que no eren apropiades per a una persona de la meva edat».

 

Sobre el moment del seu ingrés el Marc diu que «tenia les idees força desubicades», i van ser els seus progenitors qui van donar el pas d’ingressar-lo en un centre de conducta: «La intenció, suposo, dels meus pares i de la gent que m’estimava  en hospitalitzar-me va ser que pogués tornar a tenir una vida plena sense necessitat de tenir que recórrer a certes cosesۛ».

 

Dos anys de tractament amb diferents fases

En Marc diu que ha estat 2 anys de tractament, del 16 als 19 anys, passant per diferents fases, «perquè el tractament té diverses fases, es un tractament molt lent, on intenten explorar qualsevol matís teu, des de que neixes fins que tens l’edat que t’estan tractant» i afegeix: «T’intenten fer entendre que no es un estil de vida que en cap cas s’hauria de portar». La situació, així mateix, era tant límit que «consumia substàncies tant al col·legi com a fora, contínuament, amb el amics, tenia baralles...». 

 

Imatge d'un jove fumant marihuana | CatalunyaDiari.cat

 

 

El jove assegura que els seus pares «van estar un temps sense saber-ho, fins que vaig donar signes de consum: la cara canvia, fas ulleres, tens mal humor, no apareixes per casa en tot el dia, te’n vas a dormir sense dir res».

 

Durant la seva estada al centre, el Marc va poder estudiar Batxillerat, ha supertat les seves adiccions i en l’actualitat està estudiant a la Universitat.