IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Investiguen els vigilants que han apallissat un home estranger a Plaça Catalunya

Un vídeo publicat a les xarxes socials per la plataforma 'Es Racismo' mostra com el persegueixen mitja dotzena de vigilants, el posen contra la paret i li donen cops de porra

El vídeo de la pallissa s'ha fet viral a Twitter a través de la plataforma 'Es Racismo'
El vídeo de la pallissa s'ha fet viral a Twitter a través de la plataforma 'Es Racismo' | twitter (@esracismosos)

 

Pallissa a Plaça Catalunya. Renfe investiga els vigilants de seguretat que aquest dimecres a la tarda, 27 de març, van agredir a cops de porra un home a l'estació de Plaça Catalunya de Barcelona. Un vídeo difós a les xarxes socials mostra com mitja dotzena de vigilants persegueixen l'home estranger, el posen contra la paret i tres o quatre d'ells li donen cops de porra. Se'n fa ressò 'La Vanguardia'.

Actuació «desproporcionada»

L'empresa ha obert un expedient informatiu als vigilants de seguretat arran la viralitat del vídeo a Twitter, publicat per la plataforma de denúncia i visibilització del racisme 'Es Racismo'. L'entitat atribueix aquesta actitud a la «brutalitat racista» i titlla l'actuació de «desproporcionada».

Renfe, per la seva part, ha apuntat que l'expedient que s'obre ara pot esdevenir sancionador per als agents que no hagin actuat d'acord amb la normativa. A més, ha demanat a les empreses de seguretat que retirin aquests vigilants del servei fins que es resolgui el cas.

 

Renfe ha demanat la retirada dels agents implicats

En el vídeo que s'està viralitzant a Twitter es pot veure com diversos membres de seguretat de Renfe persegueixen un home, fins a bloquejar-lo contra la paret. Entre tres o quatre li donen cops de porra, mentre els altres es queden al voltant. Els cops són tan forts que es pot veure al vídeo com a un agent li cau la porra a terra. Els crits de l'home envaeixen l'estació. Després de la pallissa, els agents agafen el jove pel coll i el tiren a terra per immobilitzar-lo.

Renfe ha demanat la retirada dels agents implicats, que formen part de les empreses Ombuds i Sureste, tal com informa La Vanguardia. En funció de com avanci l'informe, i si es determina que els fets són constitutius d'una falta, es prendran les mesures necessàries.


Comentaris

envia el comentari