Renuncien els tres directius del Banc d'Espanya investigats pel cas Bankia

Es tracta de Mariano Herrera García-Canturri, que ocupa el càrrec de director general de Supervisió; Pedro Comín Rodríguez, director general adjunt de Supervisió; i Pedro González González, director del Departament d'Inspecció IV

L'expresident de Bankia, Rodrigo Rato | ACN

Els tres directius del Banc d'Espanya que l'Audiència Nacional ha demanat investigar en el cas Bankia han presentat aquesta tarda la renúncia, segons ha informat el supervisor en un comunicat. Es tracta de Mariano Herrera García-Canturri, que ocupa el càrrec de director general de Supervisió; Pedro Comín Rodríguez, director general adjunt de Supervisió; i Pedro González González, director del Departament d'Inspecció IV.

«En els escrits de renúncia, dirigits al governador del Banc d'Espanya, expressen el desig de no romandre en els seus càrrecs amb la finalitat de què la seva citació per declarar com a investigats en el procediment obert en l'Audiència Nacional, en relació amb la sortida de Bankia a Borsa el 2011 no afecti el desenvolupament de les funcions de supervisió del Banc d'Espanya», concreta la institució. Aquestes renúncies seran presentades en la sessió de la Comissió Executiva que tindrà lloc demà, dia 14 de febrer.

Els tres directius han pres aquesta decisió després que la Secció Tercera de la Sala Penal de l'Audiència Nacional hagi ordenat aquest dilluns al jutge Fernando Andreu que els citi a declarar com a investigats en el cas Bankia, que estudia la sortida a borsa de l'entitat en 2011. L'Audiència també ha sol·licitat la recerca del que aleshores era el governador del Banc d'Espanya, Miguel Ángel Fernández Ordóñez, i dels exmembres de la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) Julio Segura (expresident) i Fernando Restoy.

D'aquesta manera, el tribunal admet parcialment el recurs de la Confederació Intersindical de Crèdit (CIC) contra l'acta del jutge Andreu, que ja va rebutjar imputar Fernández Ordóñez i Segura. La petició de recerca de l'Audiència va dirigida a persones que tenien sota la seva competència la supervisió de BFA-Bankia al moment de la seva constitució i sortida a borsa.

A l'hora de prendre la seva decisió, la Sala ha tingut en compte la testifical i els correus electrònics aportats en la causa de l'inspector del Banc d'Espanya José Antonio Casaus i qualifica de «raonable» i «raonada» la pretensió de la CIC sobre la base de l'existència en aquest procediment d'indicis «múltiples, bastants i concurrents de criminalitat respecte dels responsables del Banc d'Espanya i la CNMV per garants i indicatius de la coresponsabilitat de tots dos en els fets investigats».


Comentaris

envia el comentari